161058 FH161058 FH0

Fra kjøkkenbord-idè til ledende bedriftshelsetjeneste

For fem år siden sa de til seg selv at de skulle bli Sørlandets foretrukne bedriftshelstetjeneste. Siden den gang har Falck Helse tatt store markedsandeler på Sørlandet og leverer i dag bedriftshelsetjenester til mer enn 350 bedrifter innenfor privat og offentlig sektor, blant annet til syv av kommunene på Sørlandet.

Det startet ved kjøkkenbordet i 2002, med osteopat Geir Haugeberg som gründer. Navnet var Aktiv Helse og hadde kun én ansatt. I dag har bedriftshelsetjenesten 19 ansatte og kontorer i Vennesla, Kristiansand, Arendal og Oslo – samt underleverandører over hele landet.

I 2014 fikk Aktiv Helse ny eier, og i januar 2016 fusjonerte tre interne selskaper; Falck Healthcare Norge, Quick Care Norge og Aktiv Helse, og fikk navnet Falck Helse (Falck konsernets norske divisjon for forebyggende helsetjenester).
Daglig leder for bedriftshelsetjenesten, Ole Kristian Lauvland, tror bransjen i fremtiden vil bli mer preget av store aktører og nettverk.

– I Falck Helse har vi et nasjonalt psykolognettverk og et nasjonalt fysikalsk nettverk. Nettverkene er blant det største og bredeste i landet og har mer enn 1500 behandlere. Dette gjør av vi kan tilby våre kunder bredere kompetanse og kort ventetid.

Helse i endring
Fra å være en bedriftsomsorgstjeneste har Falck Helse endret seg i takt med tiden og bedriftenes behov.

– Utviklingen de siste årene viser en klar økning i behovet for veiledning og coaching. Både hos personer som står i fare for å bli sykemeldt eller er i konflikter. Vi har også flere bedrifter som ønsker å benytte seg av våre fysioterapeuter til både grupper og enkeltindivider, forteller Lauvland.

Den viktige dialogen
Falck Helse ønsker å være en synlig og moderne bedriftshelsetjeneste.

– Enkelte bedriftshelsetjenester forteller bedriftene hva de skal ha. Vi er mer opptatt av å gå i dialog og tilpasse våre tjenester til den enkelte bedrift sitt behov, sier Lauvland.
Vi er opptatt av å vise effekt av det vi faktisk gjør, og å tilpasse tjenestene til den enkelte bedrift. Slik strekker vi oss til å bli bedre og å være i konstant utvikling, forteller Lauvland

Falck Helse var blant de første i bransjen til å benytte seg av nye medier, som Facebook, Twitter og LinkedIn.

– Vi benytter de plattformene som gjelder i dag til å formidler informasjon, stillingsutlysninger og nyttige artikler.

Falck Helse tilbyr flere web-baserte tjenester. Samtidig fremhever de sitt egenutviklede oppfølgingsprogram for små og mellomstore bedrifter, til hjelp med HMS og internkontroll.

I tillegg til bedriftshelsetjeneste er Falck Helse inne på NAV tiltak, har nærværstiltaket Raskere Frisk og har et eget rådgivingssenter som formidler helsetjenester til forsikringskunder.

Kommet for å bli
– Flere og flere bedrifter ser at å hente inn bedriftshelsetjenesten tidlig er med å forebygge langt og kostbart sykefravær. Samtidig er det ikke alle som vet hva slags bedriftshelsetjeneste bedriften har eller om den i det hele tatt har noen. Om man jobber i en bransje som er lovpålagt bedriftshelsetjeneste, så bør man vite hvordan den kan brukes. Om noen ikke tar seg råd til å benytte bedriftshelsetjenesten, så spør jeg; Hvordan har dere råd til å la være! avslutter Lauvland.

Les mer...

2016-03-08 13.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv