Førsteklasses hyttepotensiale i Sirdal

Nordvest i Agder ligger naturkommunen Sirdal, med kort reisevei fra både Sørlandet og Sørvestlandet. Det er en helårsdestinasjon med et enormt potensiale. I Sirdal Eiendom er utviklingen allerede i gang. På Tjørhomfjellet har de i dag 140 hyttetomter til utvikling. Det er ingen tvil om at Sirdal går spennende tider i møte.

– Sirdal er natur. Sauene går fritt på veiene. Det er villrein på toppen av fjellet. En halvtime-trekvarter så er du nede i Lysefjorden. Ta utgangspunkt i Sirdal og sett en ring på tre timers kjøretur rundt, så har du alt Norge har å tilby. Du har fjordene, strendene, Sørlandskysten – og selvsagt fantastiske ski- og turmuligheter. Med en hytte i Sirdal, så får du alt.

Det forteller Øystein Tjørhom. Han er daglig leder i Sirdal Eiendom, som ble opprettet tilbake i 1988. Da gikk det aller mest i utleie av eiendom. Nå de siste årene har selskapet begynt å satse tungt på eiendomsutvikling – og på utvikling av Sirdal som en helhetlig hytte- og turistdestinasjon. På Tjørhomfjellet har selskapet funnet sin lille perle for hytteutvikling.

– Tjøromfjellet er prestisjeprosjektet vårt. Det er et fantastisk flott område, med et fantastisk flott alpinanlegg. Du begynner på 608 meter over havet og kommer opp i 924 meter over havet. Med stolheisen som går er det uten tvil det beste stedet å stå på ski i Sirdal, og spesielt nå som Tjørhomfjellet har fått til et heiskortsamarbeid Ålsheia skisenter og på den måten utvidet med 6 trekk til. Den lengste nedfarten er på 2,1 kilometer. Med våre tomter er du rett ved siden av stolheisen, ski-in og ski-out, og du har også kjempegode langrennsmuligheter, understreker Øystein.

Og det er bare vinteren. Gjennom de varme årstidene er Tjørhomfjellet like flott – og har like mange muligheter. Du kan nærmest sitte på terrassen og fiske i nærliggende vann, du kan bade, og det er fabelaktige turmuligheter, ikke minst for bærplukkere. Og her har Sirdal Eiendom 140 enheter til utvikling.

– Sirdal har et fantastisk potensiale og enormt med plass, med nærhet til et kjempemarked i Rogaland og Agder. Vekstpotensialet i Sirdal ligger i reiselivet, legger Ole Johan Tjørhom til.

Han er byggmester og far til Øystein. Også Ole Johans far var byggmester, og Øystein har fagbrev som tømrer men gikk raskt over til en økonomisk utdannelse. Nå ønsker Tjørhom-familien at det skal bli fart på utviklingen i Sirdal. For både far og sønn i Sirdal Eiendom er opptatt av at det er langt mer enn bare hyttemarkedet som skal utvikles. Det ligger allerede i reguleringsplanen at det skal inn et hotell eller feriesenter på Tjørhomfjellet, og alpinanlegget skal videreutvikles.

– Vi ønsker å utvikle Sirdal, slik at Sirdal blir den destinasjonen det fortjener. Det handler ikke bare om å bygge hytter, men også å utvikle fasilitetene rundt. Når du jobber så mye som vi gjør med dette, så blir du engasjert. Hele Sirdal er viktig for oss. Hvis vi bare skulle tenkt på oss selv, hadde vi bare solgt hytter. Men vi ønsker å bidra til å utvikle Sirdal. Derfor ønsker vi både å fokusere på utleie, salg. Vi har også kjøpt Ålsheia skisenter slik at vi skal få et betydelig bedre alpinanlegg i Sirdal. I dag har vi ti hytter på utleie, og målsettingen i løpet av 4-5 år er å komme opp i 25 hytter, sier Øystein.

Mulighetene for utleie er nemlig gode, også for fremtidige hytteeiere. Det er ikke tilfeldig at det også valfarter både dansker, tyskere og nederlendere hit. Sirdal har enormt mye å by på. Det gir et godt grunnlag for privat utleie. For hytteeiere kan hytta fort bli en god investering, med store muligheter for utleie til besøkende turister.

– Per i dag er det 1800 fastboende i Sirdal. Men i påsken fylles kommunen gjerne med 20-30 000 besøkende. Totalt er det 800 campingvogner og 4000 hytter i Sirdal. Vi ønsker å bidra til at Sirdal kan bli en best mulig destinasjon, for flest mulig, avslutter Øystein.

Les mer...

2014-11-27 08.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

  • ¿¿¿Sirdal Eiendom AS
  • www.sirdaleiendom.no
  • Telefon:
    ¿¿99 44 38 20
  • Adresse:
    Øystein Tjørhom
    4443 Tjørhom
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv