Gammelt firma, ny kompetanse

Olsen & Wallum AS i Sandefjord er en autorisert rørleggerbedrift som tilbyr alt innenfor privatbolig, næringsbygg, sanitær, varme og sprinkelanlegg. De ti ansatte kan vise frem spisskompetanse på industri, har egen industrimann som sveiser og stabiliserer - og med rehabilitering som ett av spesialfeltene har de til og med fått takkekort fra fornøyde kunder.

Selv om firmaet er relativt nystartet – oppstarten var i 2015, har både navnet og selskapet røtter helt tilbake til 1952. Det var faren til nåværende daglig leder, Erik Olsen, som i sin tid startet firmaet. Sammen med Wallum drev de selskapet til de ble pensjonister. I 2001 fusjonerte selskapet med Knut Nilsen A/S, før det ble solgt igjen i 2007. I dag er de ti ansatte, og størrelsen er et av fortrinnene, mener Olsen selv. Han arbeidet som prosjektleder i Intek fra 2008 frem til oppstarten av familieforetaket i 2015. Med seg som eiere har han fetteren Bjørn Wallum, Kenneth Feste og Stian Johansen. 


Vi gjør stort sett alt innen VVS, vi har rehabilitering av boliger – også arbeid på nye boliger, og vi har en del boligbyggerlag, snekkere samt industrirehabilitering. Særlig varmeanlegg jobber vi mye med – og sprinkel på nærings- og kontorbygg. Vi tar gjerne de arbeidene som er i mellomsjiktet, og det er faktisk etterspørsel etter oppdrag som blir litt for små for de store og litt for store for de små aktørene, smiler Olsen.


Sandefjord – mulighetenes by

Det kan være en god fordel på markedet, og firmaet kan skilte med mye kompetanse til å være i denne størrelsen, ikke minst unik spisskompetanse innenfor industri. Olsen og Wallum arbeider mye sammen med Bygg og maskin, og akkurat nå har de rehabilitering av hele portalbygget nede på brygga i Sandefjord. Det er et stort prosjekt hvor de utfører varme og sanitæranlegg. Med alt som har skjedd i Sandefjord de siste årene, er byen etter hvert blitt et stort marked i seg selv. Firmaet tar oppdrag over hele Vestfold, og har også gjennom malerfirmaet Hoff hatt en del jobb på Vang skole i Oslo. Med en behagelig ordrereserve klar for det nye året, kan Olsen se lyst på dagene som kommer. Fra nyttår blir det ny daglig leder hos Olsen & Wallum AS, Erik Olsen vil isteden fokusere på å være ute for å følge opp jobber. Ikke alle firmaer ønsker å vokse til uante dimensjoner, der har Olsen & Wallum AS funnet en perfekt balansegang:


Vi ønsker å vokse littegrann til, men ikke veldig mye. Kanskje med 2-3 mann, for det er et eget marked for de som retter seg mot akkurat dette mellomsjiktet. Og her i Sandefjord virker det faktisk som det har vært et savn etter det gamle firmaet, smiler han.

Les mer...

2016-12-30 14.15

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • Olsen & Wallum AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
    482 81 102
  • Adresse:
    Pindsleveien 8
    3221 Sandefjord
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv