162021 DT

Genial døråpner i byggebransjen

Dørteknikk AS i Kristiansand tilbyr sin 20 år lange kompetanse på to måter; i form av konsulenttjenester og gjennom det geniale dataprogrammet MicroBuild.

– Konsulenttjenesten går ut på å detaljprosjektere dører og beslag på store offentlige bygg, men også på flyplasser som Gardermoen og Flesland. Da har vi oppfølging i tillegg til prosjektering, og dette kalles teknisk byggeledelse innenfor dørmiljøet. På et byggeprosjekt er en dør et av de områdene hvor flest fag møtes, og det er dette som kalles dørmiljøet. Opp til ni forskjellige aktører kan jobbe på en og samme dør, forteller salgssjef Thor Frøystad. 


Dette leder oss over i MicroBuild, som er et dataprogram for byggebransjen innenfor dør og beslag. Bedriften har selv utviklet programmet som dekker hovedområdene detaljprosjektering, produksjon på byggeplass og drift av et bygg for dørmiljøet. 


– MicroBuild er som et stort regneark med veldig mye informasjon bak hver celle. Det ligger PDFer med beskrivelser av komponenter, men også mye informasjon fra leverandørene som de legger inn selv. Systemet er nettbasert og derfor alltid oppdatert. Flere brukere kan jobbe med det samtidig, uavhengig av hvor de befinner seg, og endringer blir hele tiden registrert. Sammenliknet med et vanlig regneark er MicroBuild mye sikrere, og det har mange flere funksjoner som gjør det langt raskere å bruke, forklarer Kurt Olsen.  


Han er daglig leder i Dørteknikk, og var den som etablerte firmaet i 1996. I dag har bedriften en stab på syv ansatte i tillegg til tre innleide datautviklere. Tanken fremover er å kunne tilby BIM-tjenester innenfor dørmiljøet sammen med MicroBuild. De mener begge at BIM blir et viktig satsingsområde i tiden som kommer.


– Med egne konsulenter og et egenutviklet program er vi premissgivere og testere gjennom hele prosessen, avslutter de.

Les mer...

2016-11-01 14.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv