155019 AL

Gjør oppdrett enkelt

Aqualog er en applikasjon som hjelper oppdrettsanlegg i å registrere all jobb som blir utført i feltet. I dag har den norske applikasjonen nådd ut til hele 600 brukere i Norge.

– Vi ønsket å lage et system som kunne hjelpe å registrere prosedyrer på oppdrettsanlegg. Resultatet ble web- applikasjonen Aqualog, sier Harald Tronstad, daglig leder i Aqualog AS. 




Den moderne applikasjonen ble etter støtte fra Forskningsrådet etablert allerede i 2005, men det tok hele fem år før appen slo an blant oppdrettsanleggene. I dag har flere aktører kopiert den.



– Aqualog er en kjøredagbok. Med den kan man registrere alt man gjør når en er ute og arbeider på et oppdrettsanlegg. Vi leverer vanntette casinger, og de kan dermed jobbe med applikasjonen, selv om man har hansker på seg. 




Tronstad legger til at Aqualog er sjekklistebasert, hvor det står hva arbeiderne skal gjøre og hvilke kriterier som stilles. Under arbeidet kan arbeiderne registrere hva de gjør, men også ta bilder for å vise hva de har gjort. 




– Vi er opptatt av at applikasjonen skal være visuell, effektiv og ryddig. Skal man rapportere hva som er gjort på en PC flere timer i etterkant, så blir det ikke gjort. Her rapporterer man arbeidet man gjør underveis. 




Gjennom applikasjonen får også ledelsen oversikt over hva som skjer i felten, men gjør også arbeidet lettere for dem som er ute på anleggene. 




– I dag har vi omtrent 600 brukere innenfor oppdrett, men vi ser også at interessen for produktet vårt er stor i utlandet.

Kundegruppen for selskapet er i dag oppdrettere, serviceselskap rettet mot dem og utstyrsleverandører. 




–  Vi har vurdert både industri- og oljemarkedet som aktuelle kunder. Det er jo egentlig et ubegrenset marked for produktet. Vi har derfor satset på volum. Vi vil heller ha lave priser og mange kunder.

Les mer...

2015-10-29 12.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv