161065 AL161065 TA0161065 TA1

Glass og lakk? Ja takk, begge deler

Lakkering av kjøkkenmøbler, oppussing av veteranbiler og skifting av bilglass er bare noe av det staben hos Torland Autolakk driver med. Bli med på besøk til bedriften på Nærbø i Hå kommune.

Det var i lærlingtiden for å bli landbruksmekaniker at Paul-Eirik Torland oppdaget hvor gøy det var å lakkere. Han forteller at han ble bitt av basillen i 2008, og to år senere var Torland Autolakk en realitet. Og det som først begynte med lakkering, har siden bare utviklet seg.

– I 2012 begynte vi også med bilglass. I dag skifter og reparerer vi bilglass på både biler og lastebil, og vi legger også solfilm på bilglass. Riis Bilglass er Norges største bilglasskjede, og vi har avtale med dem. De vet hva de holder på med, og de har også gode avtaler med de fleste forsikringsselskapene.

Er man uheldig og får en steinsprut i ruta, bør man ta med bilen til et verksted fortest mulig. Dette fordi ruta kan repareres så sant ikke steinspruten har sprukket. Da presses det inn lim for å forsegle og forhindre at glasset sprekker, og slik unngår man å måtte skifte hele vinduet.

– Har kunden kasko eller delkasko, så er det kostnadsfritt. Må hele bilruta skiftes, betaler man en egenandel på 2000 kroner. Glass er jo en del av en bærende konstruksjon på bilen, så det er ikke noe vi tar lett på. Det må gjøres etter forskriftene for å unngå både vannlekkasjer og kollisjoner. Riis har et stort lager på Forus, så glasset får vi enten samme dag eller dagen etter.

Hos Torland Autolakk kan man når som helst komme innom hvis man kun har en steinsprut. Slike skader fikses i løpet av 15 minutter. Er det derimot behov for å skifte ut hele bilruta, trenger de noen timer på reparasjonen. Men kunden får gratis leiebil i mellomtiden.

– Innen lakkering tar vi alt fra små til store jobber, og vi har mange oppussingsprosjekter på veteranbiler. Vi tar også en god del traktorer, motorsykler og ting innen lett industri samt veldig mye tre. Det kan være kjøkkeninnredning, bord og stoler. Her sier vi ikke nei til forespørsler med mindre det er veldig spesielt. Vil kunden ha noe unikt, prøver vi å hjelpe til med det.

Avslutningsvis sier Torland at firmaet har et fullt utstyrt karosseriverksted hvor de utfører oppretting og lakkering for privatkunder. Og med konkurransedyktige priser, er det ikke rart at mange er fornøyde.

– Service må man fokusere på, det er alltid viktig! Jeg har fått gode tilbakemeldinger, og det er veldig kjekt å høre at vi leverer et godt arbeid.

Les mer...

2016-03-08 14.15

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Torland Autolakk
    • Hjemmeside
    • Facebook
    • Telefon:
      993 19 275 / 971 89 559
    • Adresse:
      Bøvegen 10
      4365 Nærbø
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv