Cecilie Egeland er gründer og innehaver av Lillesands Beste sammen med ektefellen Mats Johansen. De etablerte firmaet sommeren 2013, og lager middagskasser som de hver uke leverer på døren til sine abonnenter.
– I kassene putter vi råvarer som hører sammen med oppskrifter slik at man får alt man trenger til middagen levert hjem. Råvarene skal i størst mulig grad komme fra lokale leverandører. Kvalitet er selvfølgelig førsteprioritet, og så prøver vi i tillegg å snike inn mest mulig økologiske varer, sier Egeland.
Per dags dato leverer Lillesands Beste fra Søgne i vest til Froland i øst. På listen over lokale leverandører står blant andre Osteverkstedet, slakter Jens Eide, Fiskeeksperten Reinhartsen, Grønnmat og Kringleriet.
– Disse leverandørene leverer helt fantastisk kvalitet, og siden de er lokale, er også varene så ferske som mulig. Det er jeg som setter sammen menyene i matkassene. Alle kan ikke like alt, men vi gjør vårt ytterste for at det meste skal falle i smak hos de fleste. Innholdet må være variert, så det er alltid fisk og kjøtt i kassene, samt variasjon av forskjellige grønnsaker og gode kilder til fett. I tillegg skal det være fargerikt og lekkert, og enkelt å lage uten at det tar for lang tid.
Middagskassene kan bestilles som enten duokasse, som er til to voksne eller én voksen med ett stort eller to små barn, eller som familiekasser, som er til to voksne med alt fra ett til tre barn. Begge typene kan også fås som glutenfrie kasser.
– Det jeg prøver å formidle i enhver sammenheng hvor jeg snakker om mat, er at vi må huske på matgleden!