164019 RC164019 RC0

God, tradisjonell mat

God, trygg og norsk mat er blitt deres varemerke: Midt i Hedemark leverer Romedal Catering til alt fra selskap for fire personer til håndballturneringer med 600 deltagere, de har eget selskapslokale til utleie og har produsert Bjørnstadsylta, sin egen sylte etter god, gammeldags oppskrift, siden begynnelsen av 80-tallet.

En travel julebordssesong er nettopp unnagjort for de femten ansatte på Romedal Catering, men daglig leder Bjørn Inge Sandvold vet at god mat aldri går av moten. Hva som ellers måtte finnes av svingninger i samfunnet: Mat trenger alle, uansett. 


– Vi har god, tradisjonell mat. Rundt oss skjer det så mye annet, og da har vi alltid ment at vi må holde på det vi er gode på og heller utvikle det. Når folk kommer tilbake og skal arrangere konfirmasjon og bryllup, er det som oftest det tradisjonelle, gode de har lyst å by på. Der ligger forsen vår – og at vi lager alt selv, smiler han.


Catering-firmaet leverer selskapsmat over hele Østlandet, til møter og konferanser, til lokale bedrifter fra Stange og en del fra Hamar-området. Størsteparten av kundene befinner seg nok i Hamar, Ringsaker, Elverum og Stange og Løten, tenker Sandvold. 

I bedriftens produksjonsavdeling lages den populære Bjørnstadsylta samt medisterkaker, karbonader og elgkarbonader. Som firmaets fremste varemerke er den etterspurt over hele landet.


– Den selges det over tyve tonn av i året, og vi leverer til Spar-butikker over hele Hedmark og Oppland. I dag har vi en cateringavdeling som driver med catering til bedriftsmarkedet og overfor privaet, og vi har en industriell bit hvor vi selv produserer. Der har vi med oss både kokker med fagbrev, kjøttskjærere, noen som er gode på ferskvare og noen som har vært kjøkkenassistenter. Og kvaliteten må være der hele tiden, om det er for et møte for 4 personer elller til et selskap for 200. Det er vi nådeløse på. Det er ryktet vi lever av.


I tillegg har firmaet selskapslokalet sitt, Herredsvang, hvor det er utleie til alle typer samlinger, fra minnestunder til bryllup, jubileer og barnedåp. Samtidig har Romedal Catering utviklet et eget konsertkonsept for Herredsvang. Frem til nå har flere av landets største artister vært innom, deriblant Bjørn Eidsvåg, Maria Mena og nå sist også Henning Kvitnes. 


– Det er et konsept som har vært veldig vellykket og hvor vi har hatt fulle hus hver gang. Da har vi først bespisning og konsert etterpå, og da er det tapas det går på. På Herredsvang har vi dessuten muligheten til å ordne alt til dem som vil ha selskapet sitt der. Og ikke minst: Der møter også vi kunden på en helt annen måte – der er vi ansiktet utad og fronter maten, og det synes vi er moro. Du får tilbakemeldinger, du snakker med dem som er til stede, og det er veldig lærerikt, både for kokkene og oss andre! Selskap på Herredsvang er det triveligste du kan ha, sier Sandvold.


Tradisjonen tro holdes også det årlige julebord i hevd. Romedal Catering ordner ikke bare med det kulinariske, men sørger også for at det blir underholdning og dans. Det har vært populært. Slikt er moro å arrangere. Selv begynte han i bedriften for tolv år siden – naturlig nok, for her var mye av familien samlet: Da arbeidet moren hans her, og i dag eier faren hans 49, mens Anders Bjørnstad eier 51 prosent av firmaet. Sistnevnte eier også flere Spar-butikker. 


– Men jeg begynte her som vanlig arbeider, og catering så jeg som en fremtidsrettet, trygg bedrift. Merkeveranavnet Romedal Catering hadde jeg veldig lyst til å være en del av. Mat må vi alltid ha – og det er bare å innse: Mange vil gjøre mindre og mindre hjemme. Uansett hvilke svingninger det er i samfunnet ellers, må vi ha mat til konfirmasjoner og bryllup, sier han. 


Romedal Catering har i dag en omsetning på 16 millioner i året. Det er et aldri så lite bedriftseventyr for et firma som startet opp kun med catering i 1983. Deretter har det utviklet seg videre, og nå er målet å få samlet alt her i Romedal med nye produksjonslokaler, forklarer Sandvold. 


– Vi pusset opp i høst og bygger nytt for å få strukturert arbeidsplassen og for å gjøre det litt enklere. Det er jo ikke til å legge skjul på at det også er besparelser for oss i å samle alt under ett tak. Men det krever litt. Du skal være oppdatert og ha fine lokaler som tilfredstiller dagens – og fremtidens! – krav. Alle vi som arbeider her på Romedal Catering vet at vi har har god mat – og trygg mat! Etter hvert skal vi få ny catering-avdeling og nytt kjøkken, og neste trinn i utviklingen er at vi skal ut og satse på vårt eget merke på de produktene vi produserer. Sylte, karboner, medisterkaker og elgkaker som vi har i Spar-butikkene, skal presenteres på en annet måte, og vi skal bygge en merkevare rundt produktene våre. Den ekte, gode maten er det alltid et marked for, og derfor satser vi på en stor, moderne avdeling. Jeg tror ikke vi kunne ha drevet i så mange år hvis ikke folk hadde likt oss. Der er ryktet viktigere enn noe annet – og vi leverer til det meste, smiler Sandvold. Les mer...

2016-12-07 15:15

171123 MRH3

Med yrkesstolthet og ydmykhet for håndverkeryrket

Artikkel Helt siden Murmester Rolf Holm AS bygde sitt første bygg i 1945, har det gode murerhåndverket vært førsteprioritet. “Vi er en håndverksbedrift som ønsker å jobbe litt på den gammeldagse måten”, sier daglig...
172005_GPel1

Med Gone Paddling blir ditt arrangement en annerledes og uforglemmelig opplevelse

Artikkel Bryllup i en lavvo? Ja visst! Med naturen som lekeplass finnes det ingen begrensninger. Entusiastene i Gone Paddling AS utenfor Bergen leverer opplevelser for eventyrlystne og aktive mennesker. Det enkle...

  Faktaruta

  puff_Matej Kastelic

  Event.no

  Et vellykket arrangement

  DFDS_puff

  DFDS Seaways

  Et jobbmøte utenom det vanlige

  Arkiv