163009 AL163009 AL0163009 AL1163009 AL2

Godtebutikk og faghandel i ett

En faghandel med hyggelig, kompetente medarbeidere og eget serviceverksted gjør Ålgård Landbrukssenter AS til et naturlig valg. Her kan bønder, håndverkere og mannen i gata finne et stort utvalg av maskiner og redskaper av høy kvalitet. Nå er det med andre ord ingen unnskyldning for å ikke få skikk på hagen og uteområdene i sommer.

Selskapet og butikken ble grunnlagt i 1980 av svigerforeldrene til Anniken Øgreid. Ektemannen John Inge begynte å jobbe der i 1999, men sammen med Anniken overtok han driften i 2011. I dag fordeler ekteparet arbeidsoppgavene seg i mellom slik at han er daglig leder og ansvarlig for salg, mens hun står for økonomi, regnskap og personalansvar for de 20 ansatte. De har holdt til i dagens lokaler siden 1991, og har en fin beliggenhet i forhold til hovedveien E39. 


– De fleste vet jo om oss fordi de har kjørt forbi, men vi ønsker at enda flere skal stoppe og komme innom. Det er mange privatkunder som ser de store maskinene og tror at dette ikke er en butikk for dem, men det er det absolutt. Butikken vår er stor og har et godt utvalg av alt fra proffverktøy til robotklippere. Det som i tillegg er vår styrke er at vi har høy kompetanse i alle ledd. Både i en salgssituasjon og når det gjelder å vite hva kunden har behov for, men ikke minst i det at vi har eget serviceverksted som tar seg av alt fra små til store maskiner, sier Anniken.


Overlat jobben til robotklipperen


Ikke overraskende er det robotklippere som er i skuddet også hos Ålgård Landbrukssenter AS for tiden. De fører merket Husqvarna, og kan skilte med en egen serviceavdeling kun for robotklippere. 


– Når man får seg en robotklipper lurer man med en gang på hvorfor man ikke skaffet seg en før. Den er stillegående og rolig, og den store fordelen er en kombinasjon av at man får mer tid til å gjøre andre ting og at plenen blir utrolig fin. Alt av mose forsvinner når man bruker robotklipper, og resultatet blir utrolig bra. Nå beveger vi oss etter hvert mer ut mot næring med salg av robotklippere. Vi har driftssikre maskiner, og ikke minst den beste kompetansen når det oppstår utfordringer. Alle maskiner har jo behov for vedlikehold og service.


Andre produkter i det store varesortimentet til Ålgård Landbrukssenter AS inkluderer traktorer og alt av utstyr som kan henges bak på traktoren. I tillegg kommer gravemaskiner, bilhengere, et utvalg av hageredskaper og plenfrø. Senteret er en privat forhandler av AK Maskiner. De har vært en del av kjeden siden 1997, og profilerer seg som AK landbrukssenter, men bestemmer selv over driften. 


Kvalitetsvarer


– Mange kaller dette en godtebutikk for voksne menn! Linjen vi har lagt oss på er at det vi selger skal være av kvalitet. Det viktigste er ikke å ha billige løp-og-kjøp-produkter, men at vi har gode leverandører som har gode produkter av høy kvalitet. Det er en tøff konkurranse i dag, og kort avstand mellom butikkene. Men vi er egentlig i en unik situasjon siden vi har veldig høy aktivitet i butikken vår. Vi har klart å skape oss en posisjon hvor kundene kommer til oss, og det er helt fantastisk! Det tror jeg blant annet er fordi vi har så mye utstyr på lager, og at det er så mye å se på her av utstillinger.


Øgreid er opptatt av at ansatte og lærlinger skal holde seg oppdatert og få faglig påfyll. Særlig mekanikerne i staben er ofte på kurs hos AK maskiner, og de har ellers mye produkt-opplæring blant de ansatte. 


– For å kunne utføre en god jobb enten du er mekaniker eller selger så gir det en trygghet om du har den faglige kompetansen som trengs. Det kommer stadig noe nytt, og målet fremover er at vi skal fortsatt vokse og samtidig ta vare på de kundene vi har. I 2009 bygde vi et nytt verksted. Når det gjelder produkter ser jeg at det kommer stadig mer av den type gresstrimmere, motorsager og hekkesakser som går på batteri. Dette kommer til å ta mer og mer over, for fordelene er mange. Blant annet slipper man å få eksos i ansiktet, og de avgir mindre støy, mindre vibrasjoner og er veldig miljøvennlige.


– Vi har utrolig mange gode kunder, og jeg tror de fleste føler seg veldig velkomne i butikken. Her er det alltid kaffe tilgjengelig, og vi steller i stand en del arrangementer gjennom året. Rundt juletider hvert år har vi også åpent hus hvor vi inviterer alle på grilling, kaker og kaffe. Da tar vi oss god tid til å snakke med kundene, for vi gjør så godt vi kan for å ivareta dem.

Les mer...

2016-09-20 11.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    • Ålgård Landbruksenter AS
    • E-post
    • Hemsida
    • Facebook
    • Telefon:
      51611940
    • Adresse:
      Ålgårdslåtten 2A
      4330 Ålgård
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv