Grønn varebil

Med fjorårets lansering av e-NV200 kan Automobil-Kompaniet AS i Drammen levere Norges eneste elektriske syv-seter innenfor sitt prissegment. Men enda mer aktuell er modellen som romslig varebil med sitt utall fordeler.

e-NV200 er bygget på Van of the year 2011og Car of the year i 2010, og ifølge produsentene har man nå tatt det beste fra en varebil og blandet med teknologien fra Nissan Leaf, verdens mest solgte el-bil. Dermed står fordelene i kø, ikke bare når det gjelder økonomi og fremkommelighet, men også for bedrifter som ønsker å fremstå som grønne.

– For mange firmaer som jobber i Oslo er det mulig å kjøre i kollektivfeltet, og bompassering og kommunal parkering er gratis i hele landet. En e-NV200 har veldig lave vedlikeholdsutgifter og et enkelt serviceprogram, og sammen med at prisen på elektrisitet er mye lavere enn bensin og diesel gir dette mye lavere driftskostnader enn en vanlig varebil. På elbil.no har noen firmaer ment at de sparer opptil 125.000,- per bil per år. Samtidig er det en bil med høy komfort, mye utstyr og mange praktiske løsninger, forklarer Simen Haust.

e-NV200 har mulighet for skyvedør på høyre og venstre side, topphengslet eller sidehengslet bakluke og plass til to europaller. Vareromsmessig er det likt som en vanlig NV200, og for bedrifter finnes det en rekke ferdige løsninger på innredning. Man får en bil som er ekstremt økonomisk samtidig som den er praktisk, forteller Simen Haust.

– Premiumutgaven har varme i sete og ratt, ryggekamera, bluetooth og navigasjon, slikt som ikke er vanlig på alle varebiler. Og du har mulighet til å forhåndsvarme bilen via app-styring – slik at du kommer til ferdigoppvarmet bil. Kontra andre el-varebiler har den en kraftig motor med sine 109 hester og 254 Nwm dreiemoment. Selv med mye oppakning er den gøy å kjøre, og med elektrisk motor er det effekt fra første trykk på pedalen. Bilen har dessuten både kjøling og varming av batteriet. Det betyr at du kan hurtiglade fire-fem ganger om dagen uten å ødelegge batteriet, siden det er kjøling i selve batteriet også, forklarer Haust.

Les mer...

2015-12-21 16.30

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv