152057-D-A Byggdesign152057-D-A Byggdesign2

Har du en uoppfylt hyttedrøm?

Trenger du et anneks eller kanskje en skrivestue hjemme? Går du med ønske om en liten rimelig hytte ved sjøen eller på fjellet? Da skal du kontakte Dag Aspli med sitt enmannsfirma DA Byggdesign. Med hjelp av Asplis kvalitetsprodukt og sans for gode løsninger og smart design, blir hytteønsket ditt fort en realitet.

De siste fem årene har han designet spesialtilpassede løsninger til små og rimelige hytter og hyttetun for FC Bygg i Halden. Han sier "Dette er noe jeg trives veldig med, for jeg får god kontakt med kundene og kan glede meg og kunden i arbeidet med å spesialutforme hytter i lavprissegmentet". Gode løsninger blir ofte født i ekte engasjement.

Dag Aspli har bakgrunn som tømrer og ingeniør, og driver enmannsforetaket DA Byggdesign i Halden. Interessen for design og tegning har vært med ham siden barndommen. Han har alltid hatt verktøy, et lite snekkerverksted og et tegnekontor tilgjengelig, og leverer i dag egne design og løsninger for privatkunder samt noen bedrifter. Aspli kan også lage rent maskintekniske løsninger, og har vært med på idéutvikling til mange prosjekter. En 7 års periode gikk det i design og utvikling av noe så spesielt som maskiner til humanitær minerydding. Men nå går det i hytter og hus igjen.

– Jeg gjør i grunnen alt innen design, fra treleker til – vel – mineryddere, og kan tegne både hus, hytter i tradisjonell og mer modernistisk stil. Jeg er spesielt glad i jobbe med innvendige løsninger i hus, hytter og leiligheter. Mange snekkere og noen arkitekter ser også ut til å mangle  den lille "touchen" som skal til for å gjøre det behagelig for øyet uten at det koster skjorta, man må forstå hva som er praktisk og hvordan skape romfølelse og gode lysforhold (som er en del av designet i seg selv), og samtidig få med formen og designet. Design og de små detaljene er veldig viktig, uansett om man skal kjøpe en bil eller ei hytte – eller skille mellom hvilke dyr som er søte og hvilken som ikke tiltrekker, eller et pent og et ubehagelig ansikt å se på, forskjellen er ofte ørsmå designforskjeller, ikke sant?, sier han engasjert. – Alt dette litt høytsvevende, kan også brukes i noe så enkelt som småhytter. Jeg liker flere slag hytter, deriblant en tradisjonell stil på både anneks, familiehytter, og hyttetun.

I samarbeid med FC Bygg har Aspli utviklet en serie koselige tradisjonshytter som har fått navnet Skogtun. Hyttene er på maks 50 kvm, og egner seg for korttidsopphold. De er relativt små, men Aspli utnytter alle flater i tegneprosessen, uten å ødelegge romfølelsen. Hyttene passer til både sjø, skog og mange står også på høyfjellet og kan huse 10 - 12 personer for kortere opphold, og 5 - 7 for noe lengre opphold. Man kan sette flere sammen, for eksempel hovedhytte, anneks og uthus, og få et hyttetun. "Vær sammen med venner, men ha mulighet for privatliv" er en av Asplis favorittoppfordringer til eiere av hyttetomter. "Lei ut en av delene og finansier hele greia" er en annen.

Oppsummert driver Aspli for tiden med både design, redesign og produksjon av tekniske løsninger. Salg av hytter og hus samt kundebehandling i den forbindelse kommer i tillegg. Hyttene tegnes etter bestilling, og man prøver å styre kundene inn på noen basismodeller som så kan skreddersys etter behov.

DA Byggdesign/FCbygg sine kunder kommer hovedsakelig fra Østfold og Akershus, men det er også noen fra andre fylker eller det norske sørlandet, og noen få fra Sverige. 

– Å drive med design av og salg av mindre fritidshytter er yrkesmessig det viktigste for meg nå sier Aspli. Og jeg driver på den gammeldagse måten ved å tegne med blyant og papir – litt trivsel ikke sant, smiler han.

Les mer...

2015-04-07 12.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv