Haugly Gjesteheim for alle årstider

Haugly Gjesteheim på Hovden ønsker deg hjertelig velkommen. Her kan du slappe av i badstuen etter å en tur i skiløypene eller på turstiene i området. Og når skumringen senker seg, kan du kose deg i matsalen og TV-stua sammen med familien, vennegjengen eller kollegene.

Det var foreldrene til daglig leder Birgit Lidtveit som begynte å bygge på tomten i 1953. Haugly Gjesteheim åpnet dørene i juni året etter, og i 1975 overtok Birgit og ektemannen driften. Siden har de renovert og modernisert gjesteheimen, blant annet med brannsikring og etterisolering, men uten at det har gått på bekostning av den hjemmekoselige atmosfæren.
 

– I dag har vi 21 sengeplasser fordelt på syv forskjellige rom, fra to-manns- til seks-mannsrom. Her styrer man seg selv, og det er mange familier som liker seg her fordi det er så stor plass å boltre seg på. Felleskjøkkenet vårt har de fleste fasiliteter, og vi har i tillegg en fin matsal og en trivelig TV-stue. Det er hjemmekoselig her. Noen besøkende har sagt at kjøkkenet har en egne sjel, forteller Birgit.
  Mange av gjestene kommer i grupper, fra bedrifter, idrettslag, foreninger og organisasjoner. Hovedsesongen er i helgene og om vinteren, takket være det nærliggende skianlegget. Det er til sammen 160 km preparerte langrennsløyper i området.
 

Men Birgit og hennes kolleger tar imot gjester både vår, vinter, sommer og høst. Hovden er et lite paradis uansett årstid. Gjennom våren og sommeren kan du spille høyfjellsgolf, dra på elgsafari og fiske. Om høsten er det fjellufta som lokker mange ut på turstiene for å plukke sopp eller bare nyte høstfargene.
  – Mange av gjestene våre kommer igjen, særlig familier med både unger og barnebarn. Jeg regner med at det betyr at de trives. Gjesteheimen har også dusjanlegg med badstue hvor man kan slappe av, og en stor hage med gressplen og utemøbler om sommeren hvor man kan sitte og kose seg.


På toppen av det har Hovden et koselig sentrumsområde like ved, med kafeer og restauranter, en rekke butikker, samt turistinformasjon og galleri. Haugly Gjesteheim har med andre ord det meste innen rekkevidde, med korte avstand til både natur og villmark, og hygge og bespisning.
  Hovden og Haugly har noe for alle – gjennom alle årstider.

Les mer...

2015-01-22 11.45

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv