Therese Malmo er daglig leder for det flotte hotellet i Farsund sentrum. Hun forteller at bygningen er full av gammel historie. Ikke overraskende var det et rederi som hadde kontorene sine her i gamle dager, det gamle Mosvolds Rederi AS. I 2009 ble bygget omgjort til et fullverdig hotell med åpen restaurant. Tre år senere ble de medlem av De Historiske- hotel & spisesteder.
– Gjestene våre kan velge mellom 17 rom i forskjellige typer, med suiter, familierom og standard dobbeltrom. Alle rommene har forskjellige navn som representerer og viser til tiden da bygget var et travelt kontor. Av tilbud satser vi veldig mye på lokal mat, og ellers at vi skal vite hvor maten kommer fra. Vi får blant annet lam fra ListaLam, fisk fra Mandal og ikke minst drikke fra Farsund Brewing Company. Det er veldig populært!
Malmo er opptatt av å samarbeide med utelivsbransjen i Farsund. Til tross for at man er konkurrenter, drar man nytte av hverandre. Rederiet Hotell skreddersyr pakker sammen med andre aktører i Farsund, og da står de for kost og losji, mens samarbeidspartnerne stiller med underholdning som konserter og revy. Hotellet tilbyr også catering, med alt fra tapas og tre-retters middager til forskjellige buffeter.
– Lokalbefolkningen er flinke til å gå ut og spise, og vi har jobbet hardt for å få et godt kjøkken. Menyene våre består av en lunsjmeny med smaker fra de fleste hjørnene i verden. Der byr vi på alt fra Cæsar-salat til indisk curry, i enten store eller små porsjoner. Middagsmenyen gjelder fra kl. 17, og det er a la carte som skal favne flest mulig. Menyene byttes ut minst fire-fem ganger i året, og vi har en veldig dyktig nepalsk kjøkkensjef som har vært hos oss i mange år, legger hun til.
Om sommeren er det mange velger Rederiet Hotell for bryllupsfeiringen. Da kan Malmo og staben hennes tilby full pakke, og ta seg av absolutt alt for de som ønsker. En annen ting som er populært ved hotellet, er selvsagt julebord. Restauranten har plass til opp til 80 personer, og da er man garantert en koselig og intim atmosfære.
– Før jul har vi julegilde på fredager med varm mat, og julebord på lørdager med både varm og kald mat. Her legger vi til rette for gjestene, slik at de kan bestemme litt selv hvordan og når de ønsker å ha julebordet. Ellers må jeg si at det er en kjempeflott gjeng som jobber her. Vi får mye god respons fra gjestene, og vi prøver å etterkomme ønsker så godt vi kan.