Hjerte og hånd fremfor linjer og bånd

Gode håndverkstradisjoner og varer av høy kvalitet utgjør historien til O.C. Roxman Bakeri i Egersund. Og psst! du kan trygt fortelle videre at de er kjent for å lage Jærens beste potetkaker.

   – Råvarer og service betyr alt. Det skal være god kvalitet på det man selger, og man skal være stolt over produktene sine. Dette er et lite håndverksbakeri, for «våre varer er ikke bakt på linjer og bånd, men med hjerte og hånd», som vi sier. Man får ikke den gode, hjemmelagede smaken med industrielt fremstilte bakevarer, sier daglig leder i utsalget i egersund Lene Roxman.

Hun giftet seg inn i driften som svigerdatter til en av dagens innehavere, John Roxman. Han overtok sammen med tvillingbroren Magne i 1989, men bakeriet ble etablert i Sirevåg tilbake i 1957 av faren Otto Christian Roxman. I dag har de bakeriet og et lite utsalg i Sirevåg, i tillegg til det 400 kvm store utsalget midt i gågaten i Egersund.

Lene forteller at i tillegg til de populære potetkakene, er det rugbrød, grisla brød og kneippbrød som er deres spesialitet. Ellers på menyen står godsaker som napoleonskaker, hjemmelaget sjokoladekonfekt og flotte kaker som fromasjkake, Flekkefjordskaken og de tradisjonelle kakene. På kaker tar de også i mot bestillinger på spesialkaker.
   – I tillegg tilbyr vi catering med assorterte snitter, vi baker pizzabunner og egne glutenfrie baguetter. Vi har mange faste gjester. Folk her i Egersund setter pris på å ha en møteplass hvor de kan komme og få morgenmat, og hvor de kan ha det sosialt i lag.

Les mer...

2015-09-01 09.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

  • O C Roxman Bakeri & Konditori
  • www.roxman.no
  • Telefon:
    514 906 71
  • Adresse:
    Storgatan 40
    4370 Egersund
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv