– Råvarer og service betyr alt. Det skal være god kvalitet på det man selger, og man skal være stolt over produktene sine. Dette er et lite håndverksbakeri, for «våre varer er ikke bakt på linjer og bånd, men med hjerte og hånd», som vi sier. Man får ikke den gode, hjemmelagede smaken med industrielt fremstilte bakevarer, sier daglig leder i utsalget i egersund Lene Roxman.
Hun giftet seg inn i driften som svigerdatter til en av dagens innehavere, John Roxman. Han overtok sammen med tvillingbroren Magne i 1989, men bakeriet ble etablert i Sirevåg tilbake i 1957 av faren Otto Christian Roxman. I dag har de bakeriet og et lite utsalg i Sirevåg, i tillegg til det 400 kvm store utsalget midt i gågaten i Egersund.
Lene forteller at i tillegg til de populære potetkakene, er det rugbrød, grisla brød og kneippbrød som er deres spesialitet. Ellers på menyen står godsaker som napoleonskaker, hjemmelaget sjokoladekonfekt og flotte kaker som fromasjkake, Flekkefjordskaken og de tradisjonelle kakene. På kaker tar de også i mot bestillinger på spesialkaker.
– I tillegg tilbyr vi catering med assorterte snitter, vi baker pizzabunner og egne glutenfrie baguetter. Vi har mange faste gjester. Folk her i Egersund setter pris på å ha en møteplass hvor de kan komme og få morgenmat, og hvor de kan ha det sosialt i lag.