153051 GS153051 GS0

Hva smører du deg egentlig med?

Det sies at vi blir hva vi spiser. Men hva med huden, og det vi smører på den hver dag av pleie- og skjønnhetsprodukter? Green Spirit AS satser på økologisk hudpleie som er bedre og tryggere for kropp og miljø.

Mangelen på økologisk kosmetikk og produkter med gode ingredienser, fikk Ingunn Mathisen til å starte opp Green Spirit i Fredrikstad i 2008.

   – Jeg syntes man burde bli mer bevisst på ingrediensene i kosmetikk. Det man smører på huden går inn i kroppen og blodbanen, og enkelte ingredienser i dagens kosmetikk kan påvirke hormonbalansen og gi flere andre negative skader for helse og miljø. Dessuten frykter vi cocktaileffekten hvor vi ikke vet skadevirkningen av de ulike stoffene når de kommer sammen ved bruk av flere kosmetiske produkter. Jeg startet å søke etter økologiske produkter, og bestemte meg for at dette var noe jeg ønsket å satse på og gjøre lettere tilgjengelig i Norge.

Mathisen har agentur på merkene hun fører, og selger mot forhandlere som frisør- og skjønnhetssalonger i tillegg til helsekostbutikker og andre aktører som ønsker å tilby et sunnere alternativ. Green Spirit selger også til privatkunder via nettbutikken GreenSpirit.no.

   – Dette er produkter for alle. Målet er at man ikke skal måtte gå på kompromiss når man handler økologisk kosmetikk. Jeg har valgt å satse bredt, og tilbyr hudpleie, produkter til barn og gravide, økologisk make-up, hårpleie- og stylingprodukter samt økologiske parfymer, hårfjerningsvoks og solkremer. Produktene er økologisk sertifiserte, ikke testet på dyr, inneholder ingen syntetiske stoffer og er basert på gode planteråvarer som gir pleie til hud og hår. Dessuten har produsentene fokus på å benytte Fair Trade ingredienser.

Via egen blogg sprer Green Spirit inspirasjon og informasjon om hvordan man bedre kan ta vare på seg selv og bruke gode produkter. Selv finner Mathisen inspirasjon rundt på messer, blant annet i Frankrike og Tyskland.

   – Kunder gir ofte tilbakemeldinger via Facebook, Instagram og e-post. De er fornøyde med rask levering, og forteller at de aldri vil gå tilbake til konvensjonelle produkter igjen.

Les mer...

2015-06-10 14.30

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv