143029

Hytteidyll i Hønedalen

Hønedalen har alt hyttefolk kan ønske seg. Snøen kommer tidlig, og blir liggende, mens det sommerstid er grønt og frodig. Solrikt er det hele året. Hyttebyggerne i Sinneshyttå har allerede bygget 100 hytter her. Nå skal de bygge 200 til. Tor Sigve Vik og hans kolleger spesialiserer seg på skreddersydde hytter, som både har sterke røtter i tradisjonsrik og lokal byggeskikk, og som har alt kunden måtte ønske seg av moderne fasiliteter.

– Hønedalen ligger på 700 meter. Du har vanvittig god utsikt, og vanvittige gode solforhold. Det går flere skiløyper gjennom feltet, og de er knyttet i hop med Hønedalen-løypene, som er de mest populære løypene i dalen. Der kan du gå små familieturer, og du kan gå mil etter mil. Det er også her de første løypene blir kjørt hver høst.

Det forteller Tor Sigve Vik, daglig leder og eier i Sinneshyttå. Han mener Hønedalen kanskje er den mest attraktive dalen i Sirdal. Nå legges det ned et stort arbeid i ytterligere tilrettelegging av infrastruktur og skiløyper. Tor Sigve er klar på at mulighetene er store for alle som ønsker å bygge drømmehytta.

– En typisk kunde av oss er godt etablert. Mange bygger hytter for storfamilien, slik at du kan være tre generasjoner på hytta. Kanskje har du en hytte fra sekstitallet, som er altfor liten, som ikke har vann og avløp. Så istedenfor å bruke to millioner på å lappe og bygge på den gamle hytta, så tar mange spranget og bygger en ny hytte, sier han.

Selv er Tor Sigve utdannet tømrer, og fikk med Sinneshyttå sitt første felt til utbygging i 2002. Siden har utviklingen vært imponerende. Det har utvilsomt ligget et behov i markedet for løsningene til Sinneshyttå. Ofte er nye kunder venner og bekjente av tidligere kunder. Det tar Tor Sigve som et kvalitetsstempel.

– Vi skal være en ledende leverandør av kvalitetshytter i Sirdal, og det føler vi at vi har blitt. Det har gått i høyt tempo, for noen år siden var vi Gaselle-bedrift fire år på råd, sier han.

Samtidig har selskapet lagt vekt på bruke lokale underleverandører så langt det er mulig. I tillegg er det viktig med langsiktighet og forutsigbarhet. I Sinneshyttå har de derfor lenge jobbet med faste leverandører. Det gir kvalitet og stabilitet.

– Vanligvis ligger vi på 150 til 200 kvadratmeter. Men vi bygger også hytter på 300 kvadratmeter, og vi har bygget en hytte på nærmere 1000. Vi mener at ingen er i nærheten av å ha et så godt totaltilbud som oss, med så god kvalitet. For noen kunder tar vi hånd om nesten alt, mens andre deltar mye selv, sier Tor Sigve.

Han er selv en ekte Sirdal-sønn, og derfor er Sinneshyttå selvsagt også en entusiastisk bidragsyter i lokalsamfunnet. Det går på alt fra sponsing av golfbane, til skitrekk, til lokale idrettsfolk.

Les mer...

2014-11-27 09.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv