142010NO-Xlbygg

Klappet og klart med XL Bygg Smørgrav Sag AS!

En solid bransjebutikk som kan sakene sine og yter førsteklasses service. Det er en treffende beskrivelse av hva XL Bygg Smørgrav Sag AS skal være. Innehaver Bjørn Smørgrav får også mange tilbakemeldinger på at logistikken fungerer utmerket. Konkurransen blir bare tøffere og tøffere, så det er bare å henge på!

Det er en gammel og ærverdig familiebedrift det er snakk om. Det hele begynte tilbake i 1929, som så mange andre gamle sagbruk på den tiden, med en sagebenk langs en låvevegg, forteller Bjørn.
  – Bestefaren min fikk da en avtale om å levere treemballasje til Vestfoss Cellulosefabrikk, og slik startet det hele. På den tiden var det jo papirfabrikker fra Geithus og ned til Drammen, og vi har vært innom nesten alle disse fabrikkene og levert treemballasje.
  Etter hvert fikk selskapet andre typer kunder, og på 90-tallet var det tid for store endringer da to store kunder la ned produksjonen. Selskapet begynte derfor å lage mer egne paneler, og ble medlem av kjeden som den gang het Byggkjøp.
  – Det økte gradvis, og i 2009 ble kjeden gjort om til XL Bygg. Vi begynte i det små, men i dag er det levering av byggevare og trelast som er hovedgeskjeften vår. Vi har fortsatt emballasjeproduksjon, men det utgjør bare en liten del av driften, sier Bjørn.

De er fortsatt en familiebedrift, og Bjørn deler arbeidsplass med både kone og to sønner som er en del av staben på ni ansatte. Størsteparten av kundene er lokale. I dag har XL Bygg Smørgrav Sag AS en fordeling på 65 % proffkunder og 35 % privatkunder. Bjørn registrerer med glede at det forespeiles mye utbygging i Buskerud i tiden som kommer. Da kan han og kollegene være til god hjelp.
  – Kjeden har nå et konsept som heter Klappet og Klart. Det går ut på at vi er behjelpelige med et byggeprosjekt fra A til Å, og da særlig for privatkunder. Det innebærer at vi kan gi pristilbud ved å formidle kontakt med både byggmestere og håndverkere vi har avtaler med. Slik kan vi gjøre alt fra å skifte vinduer og bytte tak til å bygge et ferdig hus. Det er mange som ikke har mulighet til å gjøre dette selv, så da kan de få alt på et sted hos oss, sier Bjørn.
  Han legger til at de også kan bistå byggmestere på alle mulige måter når det gjelder byggesøknader, byggeplass-styring og annet, slik at man slipper å ta seg av alt papirarbeidet selv.

Les mer...

2014-09-15 14.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

  • XL Bygg - Smørgrav Sag AS
  • www.xl-bygg.se
  • Telefon:
    32 25 05 40
  • Adresse:
    Volstadveien 316
    3320 Vestfossen
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv