143082

Kongssenteret og Kongsvinger i utvikling

På nordsiden av Glomma, mellom Kongsvingers to broer, ligger Kongssenteret. Det har vært kjøpesenter her i 25 år, men det som var 7-8 butikker, har i dag blitt til over 40 forretninger. Nå er planene klare for ytterligere utvidelse. Det nærliggende Brusenteret er planlagt at skal rives, og det skal etableres nye 4-5000 kvm med kjøpesenter.

– Da får vi 10-12 nye leietagere, med 50-60 nye arbeidsplasser. Vi ønsker også å etablere 50 nye parkeringsplasser på tak, og vi ønsker å etablere fire blokker med til sammen 50 nye boenheter, forteller senterleder Lasse Ellingsen.

Han er en aktiv pådriver for utvikling av Kongssenteret og Kongsvinger. Ellingsen begynte i som renholdsbetjent og vaktmester for senteret i 1991, før han steg i gradene og ble senterleder.

På slutten av 90-tallet ble Kongssenteret kjøpt opp av Sektor Gruppen AS, som satte i gang en storstilt utbygging. Senteret gjenåpnet i 2001 i nesten firedobbel størrelse. I dag har Ellingsen attraktive leietagere som blant annet Clas Ohlson, H&M, Mester Grønn, Meny, Lindex, Intersport, Apotek 1 med flere.

– Vi har en fantastisk plassering, midt i Kongsvinger sentrum. Det er også en stor fordel for Kongsvinger som by. Vi er et stort handelsknutepunkt, med cirka 1,5 millioner besøkende i året. Vi er et bysenter, for Kongsvinger og omkringliggende kommuner.

Ellingsen er selv født og oppvokst i byen. Han er levende opptatt av at Kongssenteret skal være en viktig motor for verdiskapingen i Kongsvinger.

– Vi kan være med å bidra til en god næringsutvikling. Med nye arbeidsplasser, nye tilbud på varer/tjenester og gode muligheter for videre vekst i regionen.

Les mer...

2014-11-27 11.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv