123105_ringo

Lek og glede i 30 år

Leketøykjeden Ringo har butikker fra Farsund i sør til Spitsbergen i nord. Men likevel er det ofte hos Ringo de siste leketøysnyhetene dukker opp i butikken først. For dette er selskapet hvor det er et viktig aspekt ved forretningsideen å være fus – og ikke and eller tredd – når siste nytt kommer på markedet. I år feirer Ringo 30 år med leker.


- Vi skal være først på ballen, med gode kvalitetsvarer. Og når både barn og foreldre kommer inn i en Ringo-butikk, skal det være spennende og morsomt, med massevis av varer, slik at det blir en opplevelse, forteller administrerende direktør Gro Svendsen.

Fra hovedkontoret i Drammen tilrettelegges det for totalt 115 Ringo-butikker over hele landet. Butikkene er selvstendige, men det nyttig og nødvendig med en overordnet struktur. Ikke minst for å sikre det siste og beste.
- Vi tar hånd om basissortiment, innkjøp av spesialvarer og markedsføring, og hovedkontorløsning på butikkdata er viktig for butikkene. Det sparer mye tid for butikkene, og sikrer full oversikt , sier Gro.

To ganger i året er det messe i Drammen, med fullt oppbud og full fart. Bestilling av varer, utveksling av erfaringer og kurs. Ringo er også eneforhandler med eksklusive rettigheter til bestemte varelinjer og produkter i Norge, et trekk som har gitt stor suksess.

Selv har Gro en imponerende fartstid i faget, både innenlands og utenlands. Det er knapt en rolle hun ikke har bekledd i bransjen, og det inkluderer oppstart og drift av eget leketøyselskap – Fetter Klovn – som i dag er del av Brio-kjeden.
- Ringo-kjeden er i dag den tredje største aktøren i markedet på landsbasis. Vi er spesielt gode på utkant-Norge, med butikker i Kjøllefjord og på Svalbard. Det er Norges nordligste leketøysbutikk.

Formodentlig er det også verdens nordligste leketøysbutikk. Det er i alle fall ingen tvil om at Ringo favner bredt, samtidig som kjeden også legger vekt på å få fotfeste i byene, blant annet med en ny butikk på GlasMagasinet i Oslo sentrum. Per dags dato er Ringo leketøykjeden som kan vise til sterkest vekst i Norge.
- Vi har som mål å bli 130 butikker, men vi skal ikke bli altfor mange. Vi er minst like opptatt av å styrke våre egne butikker, slik at de kan ekspandere, understreker Gro.

Les mer...

2012-06-20 15:30

192015w1

Miljøredningen: Sirkulær økonomi gjennom metallgjenvinning

Artikkel Fredrikstadbedriften Stene Stål Gjenvinning er en stor bidragsyter når det kommer til å ta vare på våre eksisterende ressurser gjennom å blåse nytt liv i jernskrap og metaller.
192016w3

Hopp, lek og moro

Artikkel Trampolineparken Svev i Sarpsborg har fått en knallstart etter at de åpnet dørene i januar. Barna koser seg glugg i hjel – og på onsdagskvelder er det åpent for voksne.

Kontaktinformasjon

  • Leketøykjeden Ringo AS
  • www.ringo.no
  • Adresse:
    PB 4173 Gulskogen
    3005 Drammen
Norskkunsthandverk

Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

Tone.3

Skjønnhetseksperten

Tone Vid Skipá

NaimJosefiw4

Superdesigner

Design, teknologi og industri - Naim Josefi skaper magi med stor M.

Arkiv