Liten skole, store muligheter

Grennaskolan ligger i vakre og idylliske Gränna i Sverige. Riksinternatet tar imot elever fra hele verden. Det gir elevene et stort internasjonalt nettverk.

Grennaskolan har eksistert i over femti år, og ble opprinnelig startet av Stockholms universitet. I dag er Jönköping kommune eier av skolen, som driver som ungdomsskole og videregående skole. Skolen har en bred internasjonal atmosfære, som gir elevene en god forberedelse for fortsettelse med studier rundt om i verden.
  I den videregående skolen kan elevene velge mellom to ulike studieforberedende programmer som undervises på svensk; naturvitenskapelig og samfunnsvitenskapelig. For elever som ønsker et fullstendig internasjonalt program har skolen IB-programmet hvor det undervises på engelsk i samtlige kurs.

Små klasser og høy lærertetthet
Både den sterke akademiske profilen og lærertettheten er karakteristisk for skolen. En stor andel spesialkvalifiserte lærere underviser små klasser, som består av mellom ti og tjue elever. Det gir elevene stor innflytelse over utdanningen. Assisterende rektor Stefan Brolin forklarer at småskalatenkningen åpner for raske beslutninger. 
  – Hvert år er skolen i toppen av karakterstatistikken. Det tyder på at elevene har de riktige kunnskapene.
  Skolen fokuserer sterkt på leksehjelp, og alle lærere er tilgjengelig for ekstra bistand hver uke.

Venner for livet
Mange av elevene bor på skolens internat. Det er fire elevhjem med femten til tjue personer i hver. To hjem er for jenter og to hjem er for gutter. Elevhjemmene er bemannet av elevhjemforstandere også om natten. Det er som en stor familie, og mange av elevene får venner for livet. De holder blant annet kontakten gjennom Grennaskolans alumniforening.
  Skolens fritidsledere organiserer ulike typer aktiviteter. Roing og seiling er meget populært, såvel som å delta i skolemusikalen, som settes opp hvert år.

Les mer...

2015-01-22 16.00

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv