142029NO - Eidos Eiendomsutvikling

Liv laga for Lier Fjordby

Det var lenge mye spenning og uvisshet knyttet til det mulige Fjordby-prosjektet i Lier. Men planene er nå godkjent av myndighetene. I tiden som kommer blir det mye hardt arbeid og samarbeid på tvers av kommunene før prosjektet kan realiseres. Mange engasjerte aktører er involvert. En av dem er Eidos Eiendomsutvikling AS i Drammen er en av dem.

Vi tok en prat med innehaver Runar Kristoffersen for en liten oppdatering på Fjordby-prosjektet.

  – Det mest avgjørende som har skjedd det siste året, er at miljøverndepartementet godkjente planen i fjor høst. Det betyr at det nå er enighet om at det skal bygges en Fjordby her i Lier. Vi opplever at både de andre kommunene rundt og regionale myndigheter slutter opp om dette, så det har skjedd mye siden kommuneplanene ble godkjent, forteller han.
  Drammen og Lier har også etablert et interkommunalt samarbeid som skal planlegge Fjordbyen, og Lier kommune la frem en rammeavtale for de lokale politikerne før sommeren. Som firma har Eidos eiendomsutvikling AS tatt et initiativ opp mot de 18 ulike grunneierne for å finne ut av hva de enkelte ønsker.
  – De har ulike behov og interesser. Noen er kun eiendomsbesittere. Andre har driftsfokus med eiendommer som de ønsker å drive virksomhet på. Det er vanskelig å si når det første spadetaket kan tas, men vi er nå inne i et forprosjekt og går snart over i hovedprosjektet. Der blir det mer snakk om detaljer og reguleringsplaner, noe som fort vil ta et par år. Og innen planprosessen er over, har det nok gått en tre-fire år før man kan begynne å bygge, sier Kristoffersen.

Kristoffersen legger til at det ennå er for tidlig å kunne si hvilke bedrifter eller andre aktører som vil leie plass og etablere seg i Fjordbyen. Det de dog merker allerede nå, er en interesse fra planleggere, rådgivningsfirmaer og advokater.
  – Det er jo ingen tvil om at vi i fremtiden ønsker oss store leietakere i Fjordbyen som kan tilføre arbeidsplasser. Dette er jo også Lier kommunes uttalte målsetting. Ellers jobber vi nå mest med effekten av at det begynner å gå opp for folk at det faktisk skjer noe! Vi prøver å få etablert et samarbeid med grunneierne, og jobber med å forberede oss på det arbeidet som kommer.
  Det går mot spennende tider for Fjordbyen!

Les mer...

2014-09-16 09.30

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Eidos Eiendomsutveckling AS
  • www.eidos.no
  • Telefon:
    32 25 45 25
  • Adresse:
    Erik Børresens allé 7
    3015 Drammen
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv