141117NO.mersmakISkien141117NO.mersmakISkien2

Lokal mat på alle fat i Skien

I fjor strømmet mer enn 50 000 matglade mennesker til matfestivalen Mersmak i Skien. Når årets festival går av stabelen 29. og 30. august, ønskes nye og tidligere besøkende velkommen til folkefest. Mersmak er en unik markedsplass for lokalmatprodusenter, festivalen har i overkant av 100 utstillere.

Festivalen har vært med å øke interessen for lokal mat i Telemark. På festivalen møtes publikum og produsenter direkte og det skapes gode relasjoner til matens opprinnelse. Interessert publikum etterspør lokalmat i butikk, dette blir tatt på alvor og de lokale produsentene kan øke sin aktivitet. I løpet av de siste par årene har tilgangen til lokaleråvarer blitt betraktelig bedre i butikk.
  I 2013 ble lokalmatprisen for Telemark delt ut for første gang, vinneren ble flatbrødprodusenten Skreppa AS fra Morgedal. Prisen deles ut til nye eller eksisterende produsenter som har et stort fokus på innovasjon, kvalitet, design og kommunikasjon. Prisen er på 50.000 kroner.
  Folkehelse er en av grunnpilarene i festivalen. Det er fiskesprell for 5-åringene i barnehagene, matpakkeverksted for 6. klassinger, smoothie verksted, youghurtverksted, skattekister, innlandsfisk, vilt og mye, mye mer. Internasjonaleforeninger sørger for smakebiter fra flere verdenshjørner.

Tema for 2014 er fisk og sjømat, og mat i Ibsens rike. Dette vil gjenspeile seg i aktivitetene.
Siste helgen i august er Skien til å spise opp – det er stedet for store matopplevelser – og for inspirasjon til egen matlaging – ispedd en stor porsjon hygge og moro.
Les mer...

2014-04-29 15.06

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv