156039

Målet er trygge sjåfører

Som en av få trafikkskoler i landet tilbyr 3’ern Trafikkskole AS intensivkurs for førerkort i klasse B. Det er et tilbud elever fra hele landet benytter seg av. Etter en prøvetime som avholdes et par-tre måneder før selve kurset, avdekkes hvilket nivå den kommende sjåføren er på, og etter et kurs på to uker kan du reise fra 3’ern med lappen i hånden.

Daglig leder Liv Salberg Brekke og de fem sjåførlærerne tar imot elevene i moderne lokaler på Marienlyst Stadion i Drammen. Her ligger de sentralt i forhold til videregående skoler og offentlig kommunikasjon, og herfra tilbys opplæring på klasse B, klasse B automat og moped. Kurset kan gjennomføres enten som ordinær opplæring eller intensivt.

– Men vi har bestandig en prøvetime på dem som melder seg på intensivkurset et par måneder før kurset starter, for de må være på et visst nivå for å klare prøven. Etter prøvetimen får de da beskjed om hva de eventuelt skal tenke på frem til kursstart, forklarer Brekke.

Selv var hun ferdig utdannet sjåførlærer i 1988, og siden 1993 har hun vært ved skolen. For snart fem år siden flyttet 3’ern inn i sine nåværende lokaler. For elevene er det Audi A3 og Q3, en Volvo og en Golf automatikk som står til rådighet. 3’ern legger vekt på å kjøre miljøvennlig, forklarer Brekke.

– Vi har en veldig god serviceavtale med Audi. De leverer leiebiler til oss med dobbel pedalsett, slik at vi slipper å avlyse kjøretimer når bilene våre er inne til service.

For de yngste som kommer til sin første kjøretime, har 3’ern et spesielt opplegg. Da er nemlig foreldrene ofte med i baksetet. Dermed får både de og eleven vite hva som det må trenes mer på hjemme til neste time.

– Vi får ofte høre at elevene har trivdes i kjøretimene med lærerne og føler at de har lært noe. Lærerne våre er flinke til å gi tilbakemeldinger, og etter kjøretimene får de lekse i hva de skal trene på frem til neste time. Vårt mål er at elevene skal komme ut som trygge sjåfører, smiler Brekke.

Les mer...

2015-12-22 10.00

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv