156004156004 GS156004 GS0156004 GS1

Mat skal smake godt!

Et lidenskapelig forhold til gårdsmat og smaken av en fantastisk ost fra Trøndelag, var det som skulle til. Ellen Espeland bestemte seg for å vie seg til en evig jakt på gode smaker. I dag sprer hun og kollegene i Den Gode Smak AS matglede og kunnskap i Molde.

Mateventyret startet for over 10 år siden. Espeland, som er utdannet sivilagronom og «fjøsarkitekt», ble interessert i å starte med gårdsmat. Men hvordan gjør man det når man ikke har en egen gård?

– I en periode jobbet jeg med tiltak rettet mot kvinner innen landbruket, og hjalp dem med å starte egne bedrifter. Der var det mange som startet med gårdsmat, og det virket så spennende. Tanken ble da at jeg kunne selge gårdsprodukter, da jeg selv ikke hadde noen gård.

Tilfeldigheter ville også ha det til at Espeland smakte på noen veldig gode oster i Trondheim i 2003, laget av en kvinne hun hadde kommet i prat med seks år tidligere. Det viste seg at de to delte lidenskapen for produktet, og før Espeland rakk å tenke seg om, hadde hun tilbudt seg å begynne å selge oster for Trøndelagskvinnen, Gangstad gårdsysteri.

– Jeg begynte med dette i det små i desember 2003. Senere kjøpte jeg opp en te-butikk her i Molde som skulle legges ned, og dette ble da til en form for gourmet-butikk. Med hjerte for gårdsmat, selger vi alt fra syltetøy, marmelader, krydder og noe bakervarer som lefser og flatbrød, saft, olivenoljer fra gårdsbruk Italia og kaffe, te. Vi har også sjokolade fra Cielo Sjokoladefabrikk i Trondheim og iskrem fra Kulinaris på Kolbotn. Jeg synes det er veldig kjekt å støtte småskalaprodusenter, sier hun.

Den Gode Smak AS åpnet 10. februar 2005 i et like lokale i kjelleren på Moldetorget. Med tiden har de flyttet opp og inn i mye større lokaler som i dag har både kjøkken, en stor kafé og utsalg. Den hyggelige og kunnskapsrike staben utgjør ni ansatte i forskjellige stillinger. Kundene som kommer innom for en smak av god mat, er både unge ned i 10-årsalderen til pensjonister på 90.

– De faste kundene er de som synes at nye smaker er spennende. Jeg skulle ønsker det var langt flere mennesker i Norge som våget å smake på nye ting, for de går glipp av så mange vanvittig gode smaker når de ikke tør å smake! Jeg føler at vi er åpent for alle, for vi vil at alle skal komme og få smake gode smaker, sier hun entusiastisk.

Målet for den videre driften blir å spisse produktutvalget i butikken. Det er spennende å ha mye forskjellig, men Espeland sier at hun har lært at det kanskje ikke er så lurt å være for vidtfavnende. Målet er dog at de hele tiden skal leve opp til navnet sitt Den Gode Smak, for alt de serverer og selger skal smake godt.

– Selv om vi er en liten butikk, støtter vi mange andre små bedrifter i Norge og utlandet ved å selge produktene deres. Jeg synes det er veldig fint å kunne støtte andre – det er både idealistisk og spennende.

Kundene kan få mange goder gjennom butikkens medlemsskap i Lyoness fordelsklubb. De skryter også ofte av at personalet hos Den Gode Smak AS er hyggelig, smilende og imøtekommende. Det er viktig for Espeland.

– Folk har også fortalt meg at de har blitt dratt inn i en verden de ikke kjente ved å ha blitt fortalt om mat og produkter hos oss. Det er viktig å ha god produktkunnskap. Hovedmålet vårt er at når kundene går ut herfra, så skal de for det første ha fått det de tenkte at de skulle ha. Men ikke minst skal de glede seg noe vanvittig til å komme hjem og servere dette for familie eller venner. Vi lever for å glede andre med en god smak.

Les mer...

2015-12-10 10:00

171049 FM

Fordi barn har lyst til å lære | Falkensten Montessoriskole

Artikkel Ved Falkensten Montessoriskole i Horten har man god tid til hver enkelt elev. Det undervises i blandede aldersgrupper, dagen er inndelt i to lange arbeidsøkter og barna gis frihet til å ta positive valg....
172010ill2ii

Hus med den ultimate sørlandsidyllen? Ja takk!

Artikkel Når man skal bygge hus er det viktig å ha en erfaren og god rådgiver. Norgeshus Grimstad er en profesjonell og pålitelig utbygger med en fantastisk flott huskatalog til inspirasjon. Sammen bygger dere...

  Faktaruta

  • Den Gode Smak
  • Hemsida
  • Facebook
  • Telefon:
   71 21 93 29
  • Adresse:
   Torget 1
   6413 Molde
  puff_Matej Kastelic

  Event.no

  Et vellykket arrangement

  DFDS_puff

  DFDS Seaways

  Et jobbmøte utenom det vanlige

  Arkiv