Mat skal smake godt!

Et lidenskapelig forhold til gårdsmat og smaken av en fantastisk ost fra Trøndelag, var det som skulle til. Ellen Espeland bestemte seg for å vie seg til en evig jakt på gode smaker. I dag sprer hun og kollegene i Den Gode Smak AS matglede og kunnskap i Molde.

Mateventyret startet for over 10 år siden. Espeland, som er utdannet sivilagronom og «fjøsarkitekt», ble interessert i å starte med gårdsmat. Men hvordan gjør man det når man ikke har en egen gård?

– I en periode jobbet jeg med tiltak rettet mot kvinner innen landbruket, og hjalp dem med å starte egne bedrifter. Der var det mange som startet med gårdsmat, og det virket så spennende. Tanken ble da at jeg kunne selge gårdsprodukter, da jeg selv ikke hadde noen gård.

Tilfeldigheter ville også ha det til at Espeland smakte på noen veldig gode oster i Trondheim i 2003, laget av en kvinne hun hadde kommet i prat med seks år tidligere. Det viste seg at de to delte lidenskapen for produktet, og før Espeland rakk å tenke seg om, hadde hun tilbudt seg å begynne å selge oster for Trøndelagskvinnen, Gangstad gårdsysteri.

– Jeg begynte med dette i det små i desember 2003. Senere kjøpte jeg opp en te-butikk her i Molde som skulle legges ned, og dette ble da til en form for gourmet-butikk. Med hjerte for gårdsmat, selger vi alt fra syltetøy, marmelader, krydder og noe bakervarer som lefser og flatbrød, saft, olivenoljer fra gårdsbruk Italia og kaffe, te. Vi har også sjokolade fra Cielo Sjokoladefabrikk i Trondheim og iskrem fra Kulinaris på Kolbotn. Jeg synes det er veldig kjekt å støtte småskalaprodusenter, sier hun.

Den Gode Smak AS åpnet 10. februar 2005 i et like lokale i kjelleren på Moldetorget. Med tiden har de flyttet opp og inn i mye større lokaler som i dag har både kjøkken, en stor kafé og utsalg. Den hyggelige og kunnskapsrike staben utgjør ni ansatte i forskjellige stillinger. Kundene som kommer innom for en smak av god mat, er både unge ned i 10-årsalderen til pensjonister på 90.

– De faste kundene er de som synes at nye smaker er spennende. Jeg skulle ønsker det var langt flere mennesker i Norge som våget å smake på nye ting, for de går glipp av så mange vanvittig gode smaker når de ikke tør å smake! Jeg føler at vi er åpent for alle, for vi vil at alle skal komme og få smake gode smaker, sier hun entusiastisk.

Målet for den videre driften blir å spisse produktutvalget i butikken. Det er spennende å ha mye forskjellig, men Espeland sier at hun har lært at det kanskje ikke er så lurt å være for vidtfavnende. Målet er dog at de hele tiden skal leve opp til navnet sitt Den Gode Smak, for alt de serverer og selger skal smake godt.

– Selv om vi er en liten butikk, støtter vi mange andre små bedrifter i Norge og utlandet ved å selge produktene deres. Jeg synes det er veldig fint å kunne støtte andre – det er både idealistisk og spennende.

Kundene kan få mange goder gjennom butikkens medlemsskap i Lyoness fordelsklubb. De skryter også ofte av at personalet hos Den Gode Smak AS er hyggelig, smilende og imøtekommende. Det er viktig for Espeland.

– Folk har også fortalt meg at de har blitt dratt inn i en verden de ikke kjente ved å ha blitt fortalt om mat og produkter hos oss. Det er viktig å ha god produktkunnskap. Hovedmålet vårt er at når kundene går ut herfra, så skal de for det første ha fått det de tenkte at de skulle ha. Men ikke minst skal de glede seg noe vanvittig til å komme hjem og servere dette for familie eller venner. Vi lever for å glede andre med en god smak.

Les mer...

2015-12-10 10.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Den Gode Smak
  • Hemsida
  • Facebook
  • Telefon:
    71 21 93 29
  • Adresse:
    Torget 1
    6413 Molde
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv