Matopplevelser i Gamlebyen

I vidunderlige omgivelser i Gamlebyen i Fredrikstad, ligger Majoren. Egentlig heter det Restaurant Major-Stuen her, men på folkemunne er dette Majoren. Her tilbys gjestene en helt spesiell matopplevelse og atmosfære i unike lokaler.

– Jeg tror vi er den eneste restauranten på Østlandet som har et eget viltkjøkken, og her tilbereder vi alt vilt som vi jakter selv. Ellers liker vi å fortelle gjestene hva de har på asjetten, og vi både sylter, graver og røyker selv. Målet er å få tak i råvarer fra Østfold som bøndene produserer etter årstidene, forteller daglig leder Markus Nagele.

  Han er oppvokst i hotell- og restaurantbransjen i Østerrike. Nå er han godt i gang med planleggingen av 25-årsjubileet til Majoren – som ble etablert i 1990. Restauranten er i dag delt opp i Stuen med plass til 70 personer, Kroa med plass til 40, og Framheim-rommet med plass til 14.
  – Konseptet vårt er først og fremst å være en folkelig restaurant hvor man skal kunne få en god middag, en smårett eller Dagens til fornuftige priser. Men vi kan også lage til spesielle tre-, fire- og femrettere når vi får inn forhåndsbestilling.

Temamåneder gjennom året byr på fisk- og viltbuffet i januar, skrei om våren, fersk makrell om sommeren og oktoberfestmat om høsten. Restauranten tilbyr også catering til arrangementer og selskaper.
  – Det er ikke bare maten, servicen og lokalene som skal være på topp. Vi skal også gi gjestene en egen opplevelse. Det er da de kommer igjen, understreker Nagele.

Les mer...

2014-09-16 11.17

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv