153028 BA153028 BA0153028 BA1

Med BAS for et godt resultat

I et bolig- og byggeprosjekt er det mange parter involvert med forskjellig kompetanse, meninger og interesser. Hovedoppgaven og utfordringen til BAS Arkitekter AS blir å se og ivareta helheten til det beste for alle og prosjektet.

Det Sarpsborgbaserte arkitektkontoret har eksistert i 12 år. Selv kom daglig leder Tone Krange Thorsen og faglig leder Kjell Christian Krange Thorsen inn i selskapet i 2010. Siden har de vokst ganske kjapt, og i dag er de åtte ansatte, hvorav fire er medeiere.

   – Aller viktigst for driften vår er det å ha oppdragsgivere som bygger på litt forskjellige tidspunkt uavhengig av konjunkturer. Dette for at vi ikke skal bli for avhengige av én kategori. En miks av private og offentlige oppdrag og kombinasjon av bolig og næringsoppdrag i varierende skala er nøkkelen til å opprettholde en så stabil oppdragsmengde som mulig over tid. Vi fordeler de ulike prosjektene og prøver så langt det er mulig å ha én som er ansvarlig og følger opp det enkelte prosjektet fra A til Å, forklarer Tone. Dette er noe vi som ett relativt lite kontor kan profitere på i konkurranse med en stadig økende andel større arkitektkontorer og rådgivende grupperinger.

BAS Arkitekter AS har gjort mange oppdrag for lokale entreprenører i hele Østfold, men også vært involvert i en rekke prosjekter i Ås og Vestby. Veldig ofte kommer entreprenørene og byggherrene tilbake, og de jobber mye for faste kunder.

   – Å skape noe i dalog med en byggherre eller med et team av andre prosjekterende, det er det morsomste og kanskje mest utfordrende med jobben. Det samspillet som skjer der, sammen med andre aktører, og at vi jobber sammen mot et godt resultat, er veldig givende, sier Kjell Christian.

For arkitektselskapet blir en av hovedoppgavene under et prosjekt å samkjøre de mange faggruppene som er involvert. Hver for seg er disse i utgangspunktet kanskje mest interessert i sine egne fagfelt, mens arkitektens oppgave blir å skape den nødvendige forståelsen for prosjektet for derigjennom å ivareta helheten overfor både byggherre og prosjektet.

   – Det er kanskje den største utfordringen, for vi er ofte de første som kommer på banen. Slik blir vi en premissgiver, men samtidig skal vi også fungere som en koordinator. Ellers har vi rykte på oss for å være gode på gjennomføring, og vi har et stort fokus på å levere til avtalt tid. I tillegg er vi ganske små, så kundene får et personlig forhold til oss. De synes det er fint at de kan forholde seg til én person.


Les mer...

2015-06-10 11.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

    Kontaktinformasjon

    • BAS Arkitekter
    • www.bas-ark.no
    • Telefon:
      69 13 10 50
    • Adresse:
      St. Mariegate 96/98
      1706 Sarpsborg
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv