163007 EB163007 EB0

Med Eger Bygg AS blir det som avtalt

Lang erfaring, kompetanse på sitt fagfelt og fornøyde kunder. Dette er essensen av Eger Bygg AS i Egersund. Firmaet bygger flotte leiligheter og hytter på et stort antall egenutviklede tomter, de jobber på offentlige bygg og utfører rehabilitering.

Daglig leder Terje Midbrød startet virksomheten allerede i 1987, mens Eger Bygg AS slik det fremstår i dag etablerte han sammen med kona Irene i 2003. De har hatt oppdrag på hele strekningen fra Flekkefjord til Stavanger, men i dag er det mest i Egersund-området, forteller han. 


– Vi har bygd mest leiligheter fra to- og firemannsboliger og opp til prosjekter med 10 og 12 boliger. I mange tilfeller har vi kjøpt og eier tomtene selv, og fordelen med det er at vi får mer styring på produksjonen. I slike tilfeller tilbyr vi både nøkkelferdige boliger og boliger hvor kundene kan være med på å bestemme innredning og andre detaljer.


Sentrumsnære Bjerkhaug Boligfelt samt Mossbekk, Kalvhageveien og Saurdalsbakken med sine 16 leiligheter er bare noen av boligfeltene Eger Bygg AS har utviklet. For tiden er de også opptatt med et byggeprosjekt på 12 boliger, og er i tillegg i gang med å regulere et hyttefelt i Sirdal sammen med to samarbeidspartnere. Sammen med andre partnere leter de etter byggeområder på østlandet som de kan utvikle og få en forholdsvis rask start på, og de regner også på offentlige bygg. Firmaet går heller ikke av veien for å regne på jobber og prosjekt for privatkunder som har egne tomter.


– Helt siden oppstarten har vi hatt en stab på rundt 10 tømrere. I dag har vi én lærling og åtte tømrere, og vi er en gjeng med et godt miljø. Det har aldri vært et mål å vokse noe særlig, men vi har begynt å se oss om etter oppdrag utenfor Egersund på grunn av markedet. Både Rogaland og Vest-Agder er interessante områder for oss, og vi er ikke fremmed for å ta jobber i Oslo heller, bare prisen er til å leve med, sier Midbrød.


Tilfeldigheter førte til at han endte opp som snekker. Etter å ha begynt på tømrerlinjen i Egersund, var han ansatt i et firma i drøyt seks år hvor han samtidig tok fagbrev i både forskaling og tømring. Mesterbrevet var  boks i 1991. Allerede før han sluttet på skolen hadde han et mål om å starte for seg selv, og parallelt med snekkerfirmaet på slutten av 80-tallet drev han også en byggevareforretning.


– En ting jeg føler at vi har vunnet på, er at vi sammen med våre samarbeidspartnere har skaffet og utviklet tomteområder som vi har prosjektert, bygget og solgt boliger på. Dette har vært både hovedfokuset og styrken vår. Fortrinnet vårt er at vi gjør alt innen bolig og hytter i tillegg til rehabilitering og offentlige bygg. Helt siden 1994 har vi bygd rundt 20 nye boliger i året.


Eger Bygg AS får materialene sine fra Byggeriet Norge, som er landets største grossist på sitt felt. I tillegg samarbeider de med og er forhandler av VestlandsHus. De har en stor katalog med mange forskjellige hustyper og hytter, alt fra moderne til de mer tradisjonelle. Med egne arkitekter kan alle modellene skreddersys og tilpasses etter kundenes ønsker.


– Det er veldig mye fokus på pris i dag, men det jeg har lært opp gjennom årene, og også har blitt bedre og bedre på, er å klare å fange opp alt av detaljer før et byggeprosjekt starter. Jeg mener at en privatperson som velger å gjøre all jobben selv med budsjettering og prosjektering skal være veldig heldig for å få alt til å klaffe. Kundene våre kommer tilbake, og slagordet vårt er “Som avtalt”. Det er viktig for meg at kundene får det vi har avtalt på forhånd, enten det er muntlig eller skriftlig. Og vi er jo den profesjonelle parten som har ansvaret for å utføre jobben skikkelig.


På Myllersmarka holder Eger Bygg AS for tiden på med å regulere rundt 100 boliger, og på

Fidjeland regulerer de cirka 70 hytter. Begge disse prosjektene gjør de sammen med samarbeidspartnere, og er bare to av mange oppdrag som gjør at Midbrød kan se optimistisk på tiden som kommer.


– Styrken vår er at vi har lang erfaring, vi har kompetanse på det vi holder på med og vi har mange fornøyde kunder. Vi prøver å strekke oss langt og kjapt ved eventuelle reklamasjoner. Ellers er vi nødt til å være fleksible slik markedet har blitt i dag. Derfor er vi nå inne og prosjekterer blant annet på et prosjekt i Drammen. Jeg ønsker at vi skal vokse i fremtiden, og vil øke staben til 12 tømrere.

Les mer...

2016-09-15 14.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv