162007 ML162007 ML1162007 ML2162007 ML3162007 ML4

Med kjærlighet for møbler

Kjærligheten for tekstiler, og lidenskapen for å gi gamle møbler nytt liv – det er drivkraften til Ricardas Lape og hans ansatte i Møbeltapetserer Lapes AS.

Etter at Lape flyttet til Bergen for ni år siden, begynte han med møbeltapetsering i det små. Bokstavelig talt, for lokalet var bare 8 kvadratmeter stort med plass til kun en sofa og Lape selv, forteller han med et smil.


– Jeg har mange års bransjeerfaring fra Litauen. Fra jeg var 18 år jobbet jeg i møbelindustrien ved siden av studiene, og der ble jeg utlært i det meste fra A til Å. Det var alt fra hvordan man pakker møbler riktig før transportering, til hvordan man skal snekre og tapetsere. Etter at jeg kom til Norge fikk jeg i tillegg opplæring i møbel-restaurering.


Møbeltapetserer Lapes AS holder til på Øvre Ervik utenfor Bergen, og har eksistert i snart seks år. Bedriften ble omregistrerte til et AS i januar, og har seks ansatte. Felles for dem alle er lang erfaring, og en sterk kjærlighet for faget.


– Vi elsker det vi gjør. Jeg bli så glad når jeg ser ansiktene til kundene når vi hjelper dem med å velge tekstiler, eller når vi leverer møblene og forteller dem hva som har blitt gjort. Det er viktig å ha en god kjemi med kundene, og den beste markedsføringen for oss er når fornøyde kunder forteller det til andre.


At møbeltapetsereren gjør det godt, forstår man når man ser listen over samarbeidspartnere. Navn som Bohus, Hjem kjære Hjem, Slettevoll Interiør og Skeidar sier sitt. Lape legger til at de også utfører møbelmontering, og at de reiser rundt til kunder og monterer kjøkken, trapper og møbler.


– Man trenger ikke nødvendigvis å ha en utdannelse i dette faget. Er man flink, kan man lære seg det meste på egen hånd. Noen lærer også fortere ved å gjøre ting i praksis. En av mine ansatte kommer fra en familie som har jobbet med møbler gjennom mange generasjoner. Selv har han jobbet med møbler siden han var 15 år, og han er fantastisk flink.


Med en fin hjemmeside og bedriftsside på Facebook, er Møbeltapetserer Lapes AS godt synlig på internett. Markedsføring er viktig, men Lape synes ikke bransjen er spesielt tøff å være i.


– Så lenge du gjør jobben riktig og virkelig elsker det du holder på med, går det bra. Vi er en liten bedrift som legger hele hjertet vårt i hver enkelt stol og sofa. Som vår kunde får man den gode auraen fra oss i ethvert møbel, for vi lager møbler med kjærlighet.

Les mer...

2016-05-03 14.15

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv