152099 SF

Med piper og ventilasjon som spesialfelt

Skorsteinsfolket AS har spesialisert seg på skorsteins- og ventilasjonsrenovering. Koblingen er ikke så ulogisk som den kanskje kan høres ut, forklarer daglig leder Tor Martin Andersen.

   – I bygårder har du gjerne både ventilasjonskanaler og fyringskanaler. Begge kan være like dårlige, og da kan vi tilby å renovere begge deler på en enkel og smart måte, forteller Andersen.

Firmaet startet opp i 2007 og har per i dag én ansatt i Norge, samtidig som fire andre leies inn via vår svenske samarbeidspartner SkorsteinsFolket AB Sverige. Skorstensfolket AB er en organisasjon som har 50 renovatører i Sverige under seg.

   – De er veldig profesjonelle, alltid i forkant med teknologien fordi de jobbet sammen som en gruppe. Dermed etablerte vi et samarbeid, sier Andersen.

I dag leier Skorsteinsfolket i Norge deres renovatører som fagfolk. Kundene er sameiere, hovedsakelig bygårder, og privatpersoner. Noen bedrifter finnes også i porteføljen, men de er i mindretall. Det er ikke så mye piper på forretningsbygg. Geografisk er foreløpig Oslo og Akershus nedslagsområdet, men firmaet leter etter samarbeidspartnere.

   – Vi behersker alle typer renovasjonsteknikker, ikke bare rør eller glidestøp, som er de to vanligste metodene, og i tillegg bygger vi ut til et konsept som omfatter renovering av ventilasjonsrør. Med det som bakgrunn skal vi finne partnere rundt i Norge. Ventilasjonsdelen har jeg stor tro på, for den har hatt stor suksess i andre land. Når vi renoverer en ventilasjonskanal, laget av blikk og full av hull, trer vi en oppblåsbar slange gjennom kanalen. Den formes med trykkluft og vanndamp, dampen gjør at den herdes, og når det er gjort, er den ferdig. En utrolig effektiv metode, og selvsagt godkjent etter Europisk standard sier Andersen.

For piperenovatører flest på våre breddegrader er det opphold i arbeidet fra midten av desember og frem til begynnelsen av mars. Da begynner takene å bli bare, og da er sesongen i gang. Innenfor Skorsteinsfolkets segment finnes det flere aktører, men Andersen vet at han tilbyr fagfolk.

   – Vi har 10/ 25 års garanti på arbeid og materiale. Den utstedes av Skorstensfolket AB i Sverige og er en forsikringssikkerhet for kunden som gjelder selv om vårt firma skulle forsvinne.

   – Dessuten får vi ofte høre at vi er gode til å organisere! Når man skal inn i en bygård og renovere 5-10 piper med 20-30 leiligheter og skal inn der flere ganger, er det en veldig logistikk som skal løses. Der har vi fått mye skryt, smiler Andersen.

Les mer...

2015-06-25 10.00

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv