161043 BD161043 BD0161043 BD1

Med plastkuler for mer fleksible bygg

For 10 år siden var Bubbledeck en ny teknologi i Norge, og ble møtt med en del skepsis. I dag derimot er det stadig flere entreprenører som ser de mange fordelene ved å bruke Bubbledeck, som er prefabrikerte elementer i betong. Disse gir en enorm fleksibilitet når det gjelder utforming av bygg og bæresystemer.

Harald Rosendahl er daglig leder i Bubbledeck Norge AS på Høvik i Bærum. Norske Bransjemegasinet har dratt på gjenbesøk for å snakke om utviklingen til firmaet siden 2013.

– De siste årene har vi hatt en jevn tilbuds-forespørsel, og en jevnt stigende omsetning. Selv om det er dårlige økonomiske tider på noen felter, er det fortsatt behov for blant annet boliger. Vi har nemlig begynt å bruke Bubbledeck på boligbygg også, mens vi i starten brukte det kun på næringsbygg. I tillegg kombinerer vi det med andre bæresystemer.

Han forteller om noen prosjekter hvor det bygges med hulldekker, og deretter med Bubbledeck midt i mellom for å lage en sterk konstruksjon som kan føre laster ovenfra og ut. På andre prosjekter bygges det med vanlige bæresystemer oppover. Bubbledeck AS har derfor kunnet vise at de med sitt produkt kan ivareta en del funksjoner som ikke alle andre bæresystemer kan. I starten var det en utfordring å få produktet ut til bransjen.

– Byggebransjen generelt har et stort prispress, men vi har klart å få frem fordelene med produktet vårt overfor entreprenører. Der og da når man kjøper det er kanskje Bubbledeck litt dyrere, men man kan spare inn utgifter andre steder som gjør totalkostnaden lavere. Den store fordelen med Bubbledeck er at fleksibiliteten i bygget blir en helt annen, og det kan for eksempel øke levetiden til bygget.

Firmaet har prosjekter gående i nesten hele landet, og samarbeider med fabrikker fra Nord til Sør som produserer elementene for dem. For øyeblikket er de fire ansatte, men Rosendahl er nå på jakt etter flere bygg-ingeniører. Bubbledeck AS tilbyr nemlig også rådgivning på prosjekter med vanlig byggeteknikk.

– Vi får mange positive tilbakemeldinger. Kundene er fornøyde med at kostnadene ikke overstiger det nivået de hadde forespeilet seg, og i etterkant er de overrasket over at byggingen gikk raskere enn de hadde trodd.

Ordrebøkene for 2016 er fulle, og Bubbledeck AS håper å kunne øke omsetningen steg for steg. Det er mye som tyder på at Bærums-firmaet vil lykkes med nettopp det.

Les mer...

2016-02-26 12.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Bubbledeck
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      67 11 66 20
    • Adresse:
      Ramstadsletta 15
      1363 Høvik
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv