161010 SE161010 SE0161010 SE1

Med spisskompetanse på kabel-TV

Fremtiden ser lys ut for jubilanten Sem Elektro AS. Stadig flere privatkunder og bedrifter ønsker omlegging til bredbånd, og det skaper hektiske og gode tider for Telekom-entreprenøren.

Sem Elektro AS ble etablert som et elektrikerfirma allerede i 1956. Etter å ha vært en typisk lokal elektriker i mange år, gikk driften over til å handle mest om kabel-TV ved inngangen til det nye årtusenet. Morten Laane, Trond Sørhaug og Tor Elind kjøpte og overtok firmaet i 2014. Siden har de jobbet med å spisse seg på å jobbe som entreprenør innen Kabel-TV teknikk, fiber og datanettverk.

– Det betyr at vi har gått bredere ut, og nå kan si at vi i utgangspunktet dekker hele landet. I dag har Sem Elektro AS rundt 2500 Kabel-TV abonnenter i Vestfold, og drøyt 20 kabelnett. Halvparten av disse eies av oss, mens resten er kunder som vi drifter, forteller Sørhaug.

Firmaet flyttet fra Sem til Bjellandåsen like utenfor Tønsberg i fjor, og merker en stadig økning i antall jobber med fiber og Kabel-TV. Per i dag er de 11 fast ansatte og seks innleide medarbeidere. Stadig flere ønsker fiber, og for Sem Elektro AS betyr dette en økning i skiftning, ombygging og oppgraderinger. De bygger både for Canal Digital, Telenor, Altibox og mange netteiere rundt omkring i landet.

– I løpet av året skal de analoge signalene for kabelnettene, og mange av SD-kanalene fra satellitt slukkes. Dette må det gjøres noe med over hele Norge, i både kommuner og ved institusjoner. Her er vi en av de få som har spisskompetanse på TV-sentraler, og derfor er vi en foretrukken partner for blant andre Canal Digital. Ellers er vi veldig gode på alt som har med overføring av signaler å gjøre. Det være seg Kabel-TV, fiber, IP tv, data, Wi-Fi eller parabol både til private og bedrifter. Jeg vil si at vi er eksperter, og de beste i Vestfold.

2016 blir et spennende år for firmaet. I tillegg til jobben med de analoge signalene som skal slukkes, skal de også satse hardt på å bygge høyhastighetsbredbånd på alle sine eksisterende kabelnett. De hadde en omsetningsvekst i 2015 på nesten 40 %, og forventer en vekst i 2016 opp mot 260 %, så det vil si at de har et stort behov for å ansette flere fagfolk. Og så fyller de 60 år!

– Vi ønsker å komme opp på et visst nivå i løpet av 2016, og så deretter stabilisere oss og trygge denne plattformen.

Les mer...

2016-03-02 15.00

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

    Kontaktinformasjon

    • Sem Elektro AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      +47 33 34 99 00
    • Adresse:
      Bjellandveien 24
      3172 Vear
    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv