155038 SB0

Med stø kurs for fiskefeltet

Skogsøy Båt AS i Mandal har siden oppstarten i 1984 bygd fiskebåter, oppdrettsbåter og arbeidsbåter av ulik størrelse til kunder over hele landet. Den atten manns store familiebedriften tilbyr nybygg og reparasjon og har spesialisert seg på båter fra 35-80 fot i aluminium.

Det nettopp avholdte 30-årsjubileet kunne knapt ha fått noen bedre fortsettelse, for 2015 blir bedriftens hittil beste år: I løpet av de kommende månedene vil omsetningen passere 40 millioner, forteller daglig leder André Rustad. Produksjonen er oppe i tre fiskebåter i året, og spesialdesignede båter tilbys etter bestilling.

– Vi bygger foreløpig kun fiskebåter til det nasjonale markedet, moderne båter til forskjellig type fiske. Dette er nøkkelferdige båter – til og med til gardiner og sengetøy og minste detalj er på plass, smiler han. 

Den typiske båten fra Skogsøy, som står for 70 prosent av all produksjonen, er en 50 fots fiskebåt på rundt 100 tonn og med en bruttotonnasje på det dobbelte. Det tar vanligvis 8 måneder å bygge en slik båt. Vanlig pris er fra 15-20 millioner. Designen er bedriftens egen. Rustad er stolt over de nye produksjonslokalene som stod ferdig i 2009. Planen er videre å bygge slipp for å få vedlikeholdsoppdrag. Responsen fra sjøfolket selv er at det er robuste og sterke båter som leveres – og til en forholdsvis fornuftig pris. Slik valutamarkedet er nå, konkurrerer bedriften ut både Danmark og Polen.

– Fiskeri er brennhet og vil være det en god tid fremover. Nå har det vært et eventyrlig fiske over lang tid, og det ser ut til å holde fremover. Dessuten er det høy tid for utskiftning innenfor kystfiskeflåten, så markedet kommer nok ikke til å bli mettet på lang tid fremover, sier André Rustad.

Les mer...

2015-10-29 14.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv