164039 BW164039 BW0

Med verden som marked

Pålitelighet og lave vedlikeholdskostnader har siden tidlig 80-tallet vært kjennetegnet ved de anerkjente brynevinsjene. Som produsent og leverandør av vinsjer fra ett til tolv tonn har Bryne Winch AS hatt offshore, marine og industri som hovedmarked. Nå satser Bryne-bedriften også mot fiskeindustrien.

Det er ikke mange vinsjprodusenter som bygger i Norge. Brynevinsjen, selve flaggproduktet til Bryne Winch, har blitt produsert siden begynnelsen av 80-tallet. I tillegg produserer bedriften spesialtilpassede vinsjer etter kundenes spesifikasjoner. 

Brynevinsjen er et kjent og anerkjent produkt for dem som jobber i bransjen, og svært få andre i Norge har så omfattende sertifisering: Bryne Winch AS er Achilles JQS-, ISO 9001- og DNV-sertifisert, noe som er et kvalitetsstempel i seg selv. Bedriften har stor lagerbeholdning av reservedeler, tilbyr utleie av erstatningsvinsj, tar på seg serviceoppdrag av alle typer utstyr og er naturligvis tilgjengelig 24 timer i døgnet.


– Vinsjene våre har lang levetid, alle er typegodkjente, vi har alle størrelser, og vi leverer med den overflatebehandlingen kunden måtte ønske. Og ikke minst: Vi har kort leveringstid på våre produkter. Nettopp denne kundenærheten er ett av de store fortrinnene våre. Vi kan levere en vinsj i løpet av 4-5 uker. Målet vårt er alltid at alle skal få svar samme dagen som de retter en forespørsel til oss – og at delelageret vårt skal kunne serve kunden raskt, påpeker selger Per Arvid Weland.


Da Bryne mekanikk i år 2004 ble delt opp i flere selskap, ble daværende Davinci etablert som eget selskap. I 2015 skiftet Davinci navn til Bryne Winch AS, og selskapet er i dag en del av Ullandhaug Industrier AS. Vinsjene har norsk design og produksjon: Datterselskapet Bryne Maskinering står for produksjonen av vinsjene i den moderne montasjehallen på Håland industriområde i Rogaland, hvor nærheten til flere andre større aktører gir gode muligheter for samarbeid, forklarer Ueland. 


–Alt er samlet på samme industriområde, og vi er veldig opptatt av at vi alle trekker i samme retning. Her har vi for eksempel flere underleverandører like i nærheten, og de leverer alt av slanger og koblinger til oss. Brynevinsjen er bygd av støpegods, og akkurat dét kommer fra Latvia. Men alt blir sendt til Norge for maskinering, forteller han. 


Bryne Winch har i dag ni ansatte som dekker et stort fagområde som industrimekanikere, industrimontører, ingeniører, maskinarbeidere og spesialister på hydraulikk. Den kompetansen behøves når en bedrift skal levere alt fra skipsutstyr, dekksutstyr, vinsj og gir til heisevinsjer, trekkvinsjer, garn og trå, gir og taljer. Bryne Winch bygger også davitvinsj og leverer hydraulisk krokstopplodd som ekstrautstyr. Brynegiret, et planetgir, leveres som standard i utgaver på 450 og 900 Nm. I verkstedet på Bryne tilbys utleie av vinsjer og montasjetjenester. I tillegg tilbys testing av vinsjer., og Bryne Winch AS stiller opp med en rekke tjenester rundt montering og testing.


– Vi har en stor testrigg og omfattende erfaring innenfor testing. Dessuten utfører vi service og full overhaling av egne produkter samt vinsjer og andre produkter produsert av andre. En vinsj behøver ikke være produsert av oss for at vi skal kunne komme og ta service på den, blir det påpekt. 


Etter mange år med stødig leveranse og marked innenfor olje og offshore ser Bryne Winch nå et stort marked innenfor fiskeindustrien. Der ønsker de å være landsdekkende fra Kirkenes i nord til Lindesnes i sør. 


– Her ser vi for oss å være aktuelle leverandører til blant annet småverft og til skipsbyggere, både innenfor nybygg, service og reparasjon. Med vår erfaring vet vi at har gode produkter som denne industrien har bruk for, sier Ueland. 


Bryne Winch AS er en bedrift i vekst, som har møtt omstillingene med nye investeringer. De siste årene har det blitt investert i maskiner, og flere bein å stå på gir ekstra fordeler. Nå er firmaet også tungt inne i vindkraftindustrien innen maskinering. For en av landets mest kjente aktører innenfor sin bransje er det viktig å være en del av det lokale miljøet, men også å vise seg frem i det internasjonale markedet, forteller daglig leder Arild Søyland. Selv startet han i Bryne Winch i 2013 etter å ha jobbet innenfor industri hele arbeidslivet. Og er det noe han vet teller mer enn noen gang i et moderne marked, er det nettopp kompetansen. 


– Vi har arbeidet mye med både reorganisering og restrukturering i selskapet de siste årene, og her baserer vi oss på en kompetanseorganisering. Det er den nye og moderne måten å drive en bedrift på. Derfor sier vi leder og ikke sjef. Her jobber alle på samme linje. Vi er et team, smiler Arild Søyland. 

Les mer...

2016-12-30 12:45

183067df

Moderne møbler i gammel kunst

Artikkel – Jeg vil gjerne lage kvalitetsmøbler med sjel i. Møbeldesigner og snekker Jon Emil Flatås legger ekte lidenskap i eldre treverkskunst og produserer møbler fra stokk til ferdig produkt.
184002p

En institusjon på Garntangen

Artikkel Gatekjøkkenet Garntangen ved E16 i Buskerud, er en 62 år gammel solskinnshistorie.

  Faktaruta

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  Arkiv