152012-Evac Norway

Miljøvennlig innovasjon til vanns og til lands

Som kunde hos Evac Norway AS får du dekket de fleste behov innen avfallshåndtering. Hele veien forholder du deg til kun én aktør. Slik blir det både enklere og rimeligere for deg som kunde.

Opprinnelig var Evac Norway AS en avdeling av Norsk Hydro. De startet opp med forbrenningsanlegg på Notodden på 70-tallet, og leverte da anlegg til sykehus og små kommuner. Etter hvert begynte de også å levere til cruiseskip og andre marine installasjoner.

– Hovedproduktet på Notodden har vært forbrenning, matavfall og resirkuleringsutstyr til cruise båter. Det vil si  vakuumtransport av matavfall fra messene til maskinrommet hvor vi  tørker matavfallet og brenner det i forbrenningsanlegget. I tillegg har vi også resirkuleringsutstyr som kompaktorer og glassknusere slik at vi tar hånd om alt avfall som blir produsert ombord på  båter eller offshore installasjoner, forteller Trond Kaasa.

Han er daglig leder i det som i dag heter Evac Norway AS, tidligere Norsk Inova. De betjener et kundesegment bestående av verft og rederier. På nyprosjekter er det verft som er kundene, mens serviceavdelingen deres betjener rederier. Staben består av 10 ansatte, hvorav én medarbeider er utestasjonert i Miami. I tillegg har de åtte medarbeidere i Litauen som reiser verden rundt og utfører service. 

– Innovasjon har alltid vært viktig for oss. Utviklingsavdelingen vår skaper hele tiden nye eller forbedrer eksisterende produkter slik at disse blir mer effektive, energibesparende og miljøvennlige. I dag leverer vi "low noise and low water consumption" vakuum toalettsystemer samt kloakkrenseanlegg hvor kloakken blir renset ombord. Det rensede vannet blir enten pumpet over bord eller brukt som teknisk vann. Restproduktet blir tørket og brent i forbrenningsanlegget, eventuelt levert på land.

Etter at Evac kjøpte opp selskapet i 2007, har de samlet fått et stort leveranseomfang. I tillegg til vakuumsystemer og kloakkrenseanlegg, har de også kjøpt opp et tysk firma som driver med vannbehandling og ferskvannsproduksjon. Slik kan de levere store totalpakker til båter og offshore installasjoner, samtidig som både verft og reder får ett firma å forholde seg til.


– Våre erfarne service ingeniører utfører service og vedlikehold på alle våre systemer. Et fokusområde er forebyggende vedlikehold, på denne måten minsker risikoen for  driftsavbrudd.

– Vi utfører igangkjøring og service  på hele Evac`s produktspekter. Dette gjør det både smidigere og billigere for kunden. Det er viktig å få med at vi leverer vakuumtoalettsystem, renseanlegg og matavfallssystemer også på land. Der er kundene våre blant annet entreprenører og arkitekter, avslutter Kaasa.

Les mer...

2015-04-02 14.45

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

Kontaktinformasjon

  • Evac Norway AS
  • www.evac.com
  • Telefon:
    35 02 97 00
  • Adresse:
    Merdeveien 1
    3676 Notodden
hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv