152011-Moder Katia152011-Moder Katia2

Mmmm.. Moder Katia

Det er ingen overdrivelse å påstå at Moder Katia er et paradis for slikkmunner. På menyen står godsaker som belgisk sjokolade, vafler, pannekaker og deilige lunsjretter. Det beste er at alt er hjemmelaget, og helt fritt for konserveringsmidler.

Belgiske Katia Van Baelen er ei driftig dame. Hun flyttet til Norge i juli i fjor, og startet opp Moder Katia i Lyngdal tre måneder senere. Og hun snakker allerede nesten flytende norsk.

– Det er mange som lurer på navnevalget til butikken, og den heter Moder Katia fordi alle varene er hjemmelaget av moren min. Menyen er fri for konserveringsmidler, og vi har alt fra lunsjretter til kaker. Vi har fylt konfekt med blant annet nougat og bringebær, vi har belgiske vafler i forskjellige varianter samt belgiske pannekaker. Disse er litt forskjellige fra de norske. Belgiske pannekaker er store, og vi spiser dem med sukker, syltetøy eller med en spesiell belgisk sirup, forteller Katia med et smil.

På den innholdsrike menyen står i tillegg hjemmelaget kakao av ekte belgisk sjokolade, samt belgiske smørbrød. Croque monsieur er et varmt smørbrød med ost og skinke, og varianten Croque monsieur Moder Katia har tunfisk. Man kan stilne sulten med ferske supper, eller kjøpe med sjokolade som er fri for sukker, laktose og gluten. Katia hevder også at de serverer byens beste kaffe, og den er norsk.

– Jeg er opptatt av at kundene skal bli fornøyde. Lokalene våre er åpne og lyse, og alle kan se hva som foregår på kjøkkenet. Vi holder forskjellige kurs for barn, og i påsken skal vi ha kurs i å lage påskeegg i sjokolade. Ellers kan vi også lage til arrangementer som bursdagsfester for barn.

Planene fremover er å utvide det allerede store vareutvalget med både hjemmelaget iskrem og ferske salater. Trass i at de har mye sjokolade på menyen, understreker Katia at de også tilbyr sunne ting som supper. Kundene er fornøyde, og at de stadig kommer igjen, synes hun er både viktig og gøy. Hun forteller om kunder fra Vanse som kommer hver uke. Når de lager nye produkter, som kokosmacarons med sjokoladesmør, deler de ut gratis smaksprøver. På den måte kan folk smake og si hva de synes om produktene. 

– Det beste er når kundene smiler, når de kommer igjen og sier "Katia, det var godt!". Jeg trenger ikke å bli rik, bare jeg hører folk si "mmmm…"!

Les mer...

2015-04-02 14.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv