Det hele startet med lefsebaking i 1923 da Nødings holdt til i gågata i Mandal. Først på 90-tallet flyttet butikken til Sommerkroveien, og da var det komper som stod i fokus.
– Nødings Delikatesse AS har alltid vært en matbutikk, men i dag driver vi med mye mer. En stor del av virksomheten er catering, og vi tilbyr overtidsmat til bedrifter. I tillegg leverer vi rundt 20 produkter til butikker rundt om på sørlandet, sier daglig leder Karl David Gundersen.
På catering går det mye i koldtbord, snitter og rundstykker. De arrangerer også julebord, og legger til rette for store og små selskap med full bevertning. De strekker seg langt for å skreddersy etter kundenes ønsker.
– Folk som kommer innom butikken, kan få alt fra lapskaus og pytt i panne til nysmurte baguetter med karbonader, roastbiff og røykelaks. Komper står selvfølgelig også på menyen, sammen med viltgryte, pasta med kylling og med bacon. Vi har et stort utvalg, og kan levere det meste, også retter som er typisk for sørlandet, som gome, eggost og kalvesuss.
Gjennom avtaler med blant annet Spesialgrossisten i Sør, leverer Nødings produkter til både Stavanger og Agder-fylkene. Coop fører mange av deres produkter, som salater, gryteretter og lasagne. Man kan også bestille mat på nettsidene deres. Nødings har utkjøring i Mandal, Søgne og Lyngdal, eller kundene kan komme og hente selv.
– Jeg er veldig opptatt av at våre 15 ansatte skal trives, men vi må tilpasse oss kundene og når de ønsker å spise. Vil noen komme hit og hente mat klokken 14 på en søndag, må vi levere!