164107 FA164107 FA0164107 FA1164107 FA2

Nå elsker sørlendingene surdeig

En familie med lidenskap for velduftende bakst og godt håndverk har inntatt Vennesla. På Fabriken Artisan Bakverk disker de opp med deilige kaker, surdeigsbrød og fersk pizza.

Thordis Lilja Arnadottir er en av eierne av bakeriet. Sammen med mann og 4 barn flyttet hun til Norge i 2010. Da hadde den driftige familien drevet bakeri i Reykjavik i 11 år. Kjærligheten for bakverk tok de med seg på flyttelasset. 


- Hele familien er veldig glad i pizza, og vi hadde alltid drømt om å starte noe eget. Tanken var at det passer bra å ha kafé og pizzabakeri sammen.


I 2014 begynte de planleggingen, og i fjor åpnet de dørene til Fabriken Artisan Bakverk. Hele familien er med. Sønnen Oliver har erfaring som kokk, og mannen Sigurdur styrer produksjonen. Selv har han vært baker i 26 år. 


- Vi falt pladask for lokalene. Samtidig er det gode muligheter for å utvikle seg her i Vennesla. Planen fremover er å begynne med servering av restaurantmat om kvelden, og fortsette med kafédrift på dagtid.


Fabriken Artisan Bakverk holder åpent hver dag fra kl 9.00-22.00, og søndagene er ekstra hektiske. Da får de hjemmebakte varene fort bein å gå på - og særlig de etter hvert så berømte surdeigsbrødene. 


- De har blitt veldig populære. Brødene er laget helt uten gjær og tilsetningsstoffer. Å bake med surdeig er den eldste måten å bake brød på.


I tillegg er disken full av andre godsaker som dansk rugbrød og alskens kaker. Her får man alt man ønsker både i et godt bakeri og på en god kafé, sier Thordis. Det betyr kaffedrikker, hjemmelaget jus og smoothie samt vin og islandsk og vendølsk øl fra Hunsfos bryggeri til pizzaen. 


- Lokale råvarer bruker vi så mye som mulig. Kaffen er fra Sørlandets kaffebrenneri, og mozzarellaen produseres i Lillesand. Når vi får en fornøyd en kunde, er det den aller beste følelsen. Det er drivkraften vår! 

Les mer...

2017-01-03 14:45

182050

Hvordan jobber en kunstner?

Artikkel Galleri Ramfjord på St. Hanshaugen åpner dørene på vidt gap i april. Innenfor dørene får publikum en unik mulighet til å se Galleri Ramfjords kunstnere i aksjon.
182044

Tradisjonskost i solide porsjoner

Artikkel Savner du ekte husmannskost blant alle funkisrestaurantene? Olsen på Bryn har gode, enkle og ujålete retter på menyen. Kom innom for flesk og duppe eller karbonader – og et livlig konserttilbud i helgene.

    Faktaruta

    • Fabriken Artisan Bakverk
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      990 88 066
    • Adresse:
      Hunsfos Fabrikker
      4700 Vennesla
    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    christian1

    Usikre tider i boligmarkedet

    Det er få markeder som svinger like mye som boligmarkedet.

    Therese Knutsen portrett

    Hemmeligheten bak den perfekte innredningen

    Med estetisk tiltalende bilder og et godt øye for interiør, deler interiør- og hagedesigner Therese Knutsen hemmelighetene bak den perfekte innredningen.

    Arkiv