164107 FA164107 FA0164107 FA1164107 FA2

Nå elsker sørlendingene surdeig

En familie med lidenskap for velduftende bakst og godt håndverk har inntatt Vennesla. På Fabriken Artisan Bakverk disker de opp med deilige kaker, surdeigsbrød og fersk pizza.

Thordis Lilja Arnadottir er en av eierne av bakeriet. Sammen med mann og 4 barn flyttet hun til Norge i 2010. Da hadde den driftige familien drevet bakeri i Reykjavik i 11 år. Kjærligheten for bakverk tok de med seg på flyttelasset. 


- Hele familien er veldig glad i pizza, og vi hadde alltid drømt om å starte noe eget. Tanken var at det passer bra å ha kafé og pizzabakeri sammen.


I 2014 begynte de planleggingen, og i fjor åpnet de dørene til Fabriken Artisan Bakverk. Hele familien er med. Sønnen Oliver har erfaring som kokk, og mannen Sigurdur styrer produksjonen. Selv har han vært baker i 26 år. 


- Vi falt pladask for lokalene. Samtidig er det gode muligheter for å utvikle seg her i Vennesla. Planen fremover er å begynne med servering av restaurantmat om kvelden, og fortsette med kafédrift på dagtid.


Fabriken Artisan Bakverk holder åpent hver dag fra kl 9.00-22.00, og søndagene er ekstra hektiske. Da får de hjemmebakte varene fort bein å gå på - og særlig de etter hvert så berømte surdeigsbrødene. 


- De har blitt veldig populære. Brødene er laget helt uten gjær og tilsetningsstoffer. Å bake med surdeig er den eldste måten å bake brød på.


I tillegg er disken full av andre godsaker som dansk rugbrød og alskens kaker. Her får man alt man ønsker både i et godt bakeri og på en god kafé, sier Thordis. Det betyr kaffedrikker, hjemmelaget jus og smoothie samt vin og islandsk og vendølsk øl fra Hunsfos bryggeri til pizzaen. 


- Lokale råvarer bruker vi så mye som mulig. Kaffen er fra Sørlandets kaffebrenneri, og mozzarellaen produseres i Lillesand. Når vi får en fornøyd en kunde, er det den aller beste følelsen. Det er drivkraften vår! 

Les mer...

2017-01-03 14:45

171128 PTN1

Si hallo til ditt sunne jeg | Personlig trener Natalie Totland

Artikkel Personlig trener Natalie Totland elsker å hjelpe mennesker på vei på mot en sunn og positiv livsstil. I bunnen ligger et genuint ønske om at hver enkelt skal lykkes.
171110 NA

Fra start til slutt med Nipas AS

Artikkel Det bygges og utvikles som aldri før i Østfold om dagen. Midt i sentrum av den hektiske aktiviteten står Nipas AS. Fredrikstad-firmaet har flere selskaper innen eiendom- og entreprenørvirksomhet. De jobber...

    Faktaruta

    • Fabriken Artisan Bakverk
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      990 88 066
    • Adresse:
      Hunsfos Fabrikker
      4700 Vennesla
    puff_Matej Kastelic

    Event.no

    Et vellykket arrangement

    DFDS_puff

    DFDS Seaways

    Et jobbmøte utenom det vanlige

    Arkiv