164107 FA164107 FA0164107 FA1164107 FA2

Nå elsker sørlendingene surdeig

En familie med lidenskap for velduftende bakst og godt håndverk har inntatt Vennesla. På Fabriken Artisan Bakverk disker de opp med deilige kaker, surdeigsbrød og fersk pizza.

Thordis Lilja Arnadottir er en av eierne av bakeriet. Sammen med mann og 4 barn flyttet hun til Norge i 2010. Da hadde den driftige familien drevet bakeri i Reykjavik i 11 år. Kjærligheten for bakverk tok de med seg på flyttelasset. 


- Hele familien er veldig glad i pizza, og vi hadde alltid drømt om å starte noe eget. Tanken var at det passer bra å ha kafé og pizzabakeri sammen.


I 2014 begynte de planleggingen, og i fjor åpnet de dørene til Fabriken Artisan Bakverk. Hele familien er med. Sønnen Oliver har erfaring som kokk, og mannen Sigurdur styrer produksjonen. Selv har han vært baker i 26 år. 


- Vi falt pladask for lokalene. Samtidig er det gode muligheter for å utvikle seg her i Vennesla. Planen fremover er å begynne med servering av restaurantmat om kvelden, og fortsette med kafédrift på dagtid.


Fabriken Artisan Bakverk holder åpent hver dag fra kl 9.00-22.00, og søndagene er ekstra hektiske. Da får de hjemmebakte varene fort bein å gå på - og særlig de etter hvert så berømte surdeigsbrødene. 


- De har blitt veldig populære. Brødene er laget helt uten gjær og tilsetningsstoffer. Å bake med surdeig er den eldste måten å bake brød på.


I tillegg er disken full av andre godsaker som dansk rugbrød og alskens kaker. Her får man alt man ønsker både i et godt bakeri og på en god kafé, sier Thordis. Det betyr kaffedrikker, hjemmelaget jus og smoothie samt vin og islandsk og vendølsk øl fra Hunsfos bryggeri til pizzaen. 


- Lokale råvarer bruker vi så mye som mulig. Kaffen er fra Sørlandets kaffebrenneri, og mozzarellaen produseres i Lillesand. Når vi får en fornøyd en kunde, er det den aller beste følelsen. Det er drivkraften vår! 

Les mer...

2017-01-03 14.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    • Fabriken Artisan Bakverk
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      990 88 066
    • Adresse:
      Hunsfos Fabrikker
      4700 Vennesla
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv