Natureldorado året rundt

Hovden tilbyr store naturopplevelser for hele familien – året rundt. Fjellbygda i Setesdal er kanskje aller best kjent som en vinterdestinasjon, og kan i dag by på både et nyutbygd alpinanlegg og et omfattende løypenettverk for alle langrennsentusiaster. Men naturen i Hovden og omegn er like flott året rundt – og bygda kan også by på blant annet både badeland og spa. I Destinasjon Hovden AS jobber destinasjonssjef Lasse Eidskrem og hans kolleger for at enda flere skal få oppleve magien her oppe.

– Det som er flott med Hovden er at alt er så kompakt. Det er kort vei mellom de ulike aktivitetene og fasilitetene, forteller Eidskrem. 

I lag med tre kolleger har han ansvaret for å markedsføre fjellbyen Hovden både innenriks og utenriks, samt å koordinere arrangementer og å drifte turistinformasjonen og nettsiden Hovden.com. Der finner du blant annet online booking til ulike overnattingssteder og aktiviteter i fjellbyen.
  – Vårt arbeid går ut på å fortelle hva Hovden har å tilby som destinasjon, for både utenlands- og innenlandsmarkedet. Vi ønsker å plassere Hovden på kartet i de viktigste kanalene. Derfor jobber vi blant annet med Innovasjon Norge og med selskaper som Color Line, forteller Eidskrem.

På vinteren har Hovden mange trofaste besøkende. Bare i påskeuken fylles fjellbyen med hele 25 000 turister, hvorav en stor andel kommer fra Agder-fylkene og Rogaland. I vintermånedene kan turister benytte seg både av de mange langrennløypene og av alpinsenteret, som i dag har hele 34,2 km med løyper, samt to fireseters ekspressheiser, fem skitrekk og en toseters heis.

Her er det med andre ord utfordringer for alt fra erfarne alpinister til nybegynnere. I alle aldre. 

  – Alpinsenteret er bygd ut de siste to årene, og har blitt veldig bra. Vi er stolt over å ha løyper i alle kategorier. Vi har blant annet Tusseland for de minste, og Bukkerittet terrengpark for de som våger litt mer, sier Eidskrem. 

Nå i mars blir Hovden Tour arrangert av Destinasjon Hovden AS sammen med Bykle IL og Hovden Sportsklubb. Sykkelrittet går fra Kristiansand til Hovden, og ble gjennomført første gang i 2012. Da deltok nærmere 1000 mennesker. Antallet påmeldte har økt betraktelig i de påfølgende årene.
  – Vi er en liten bygd med kun 900 innbyggere, og av dem er hele 130 frivillige under dette arrangementet. Det er vanvittig bra. Jeg er ufattelig stolt av engasjementet innbyggerne viser for bygda si, understreker Eidskrem.
  Men all moroa er ikke utendørs. Det familievennlige badelandet i Hovden er et stort trekkplaster. Der trives barna godt, og det er en egen velværeavdeling for voksne med blant annet finsk badstu, steambad og fotbad. Avdelingen tilbyr også jacuzzi, behagelige sittegrupper og peis.

Når så dagens aktiviteter og opplevelser er ved veis ende, er det tid for å fylle opp lagrene igjen. Heldigvis er serveringstilbudet på Hovden stort og mangfoldig. Kortreist mat er i vinden over hele landet, men i tradisjonsrike Setesdal har lokalmaten fått et helt spesielt oppsving.
  – Mange av Hovdens spisesteder satser på kortreist mat. All rein som blir servert her er skutt i nærheten, og det er en trend vi vil ta vare på. Spisestedene er gode på å følge opp dette. Hovden er et lite sted, hvor alle aktørene ser verdien i å jobbe sammen, forteller Eidskrem stolt.
  Det gjelder selvsagt minst like mye sommerstid som vinterstid. For Destinasjon Hovden AS har det vært viktig å stimulere til at Hovden holder åpent som reisemål med tilbud og aktiviteter året rundt. Naturen i Setesdal fortjener å oppleves også når snøen er smeltet og dagene blir lange.
  – Hovden tilbyr ulike løypenett om sommeren til den turglade turisten. Besøkende kan da benytte seg av sommerheisen om de ønsker å komme seg raskt opp i høyden. Det finnes også en rekke sykkelmuligheter, vi har blant annet downhill-sykkelløyper, sier Eidskrem.

I mai arrangeres det årlige sykkelrittet på Hovden. Det har blitt et populært arrangement, hvor trim kombineres med store naturopplevelser og mye moro. Sykkelfeberen herjer over ganske land, men sykling i Setesdal er selvsagt ganske annen opplevelse enn en time i spinningsalen.
  En litt mer bedagelig måte å ta turen ut i naturen på, er med fiskestangen i sekken. I de grønne månedene er Setesdal et lite fiskeeldorado, med en rekke gode fiskemuligheter. Fiskekortene selges på turistkontoret.
  – Fremover ønsker vi å jobbe mot at Hovden skal være en tolvmåneders destinasjon. Vi skal tilby flere aktiviteter, spesielt i de grønne månedene, og vi ønsker at det skal bli enda flere overnattingssteder her. Det fortjener Hovden og Setesdal. 

Les mer...

2015-01-20 14.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

Arkiv