Vandrerhjemmet har allerede rukket å feire 23 år - det ble jo åpnet i forbindelse med byggingen av Vikingskipet, og OL-1994. Siden da har vandrerhjemmet hatt ett årlig besøk på ca 25 000 gjestedøgn. – eller ca en halv million.
Vandrerhjemmet har helt siden starten vært medlem i verdens største overnattingskjede; Hostellingen International, og det er vel kanskje noe av årsaken til at gjester fra mer enn 100 forskjellige land har funnet veien til Hamar, og til Vandrerhjemmet.
Vi ble en av de første vandrerhjemmene i verden til å sertifisert oss om HI Quality vandrerhjem, noen vi synes er veldig gøy, sier Tina Elisenberg. Dette er ett system og rutiner som hjelper oss å holde kunden i sentrum hele tiden, og det er viktig. Vi tilbyr jo noe av det samme som hotellene i byen, og da må vi levere service og kvalitet som overgår dem.
I dag har vandrerhjemmet nesten 30 ansatte som sørger for at stedets gjester for god service, enten de skal bruke noen av stedets 79 rom og leiligheter, eller har kurs på møterommet eller bare er innom oss for en lunsj på ukedag. Vi er fortsatt byens best bevarte hemmelighet på å servere god og skikkelig lunsj.
Det som slår meg sier Tina, er alle de positive tilbakemeldingene vi får fra gjester, enten de er en del av ett idrettslag, ett arbeidsteam eller en kursgjester. De påpeker at det er så stille og rolig hos oss, og at de blir fulgt opp på en god måte. Jeg tror dette skyldes at vi har mange faste gjester, og at vi kun har ett møterom. Da kan vi ha 100 % fokus.
Når vi har kurs i 2.etg, og er klare for oppstart med 25 personer så er det bare dem vi har. Det er fyr på peisen, kaffen er klar, vi vet hvem de er, og har muligheten til å gi dem stor fleksibilitet. Det er jo kun dem vi har den dagen! Utfordringen med å ha bare ett møterom er at man må være tidlig ute. Vi samarbeider selvsagt godt med Vikingskipet (vår storebror), og sammen så klarer vi fint å håndtere store kurs også.
Er du en morgentype, så får du servert frokost av Zeppo (vår kjøkken-mentor) kl. 05.00 om morgenen. Og da med fyr på peisen, fersk kaffe og nystekt, hjemmelaget brød.