Nye muligheter, nye løsninger

Alle mennesker har ressurser og styrker. Det er fundamentet i arbeidet til pedagog og veileder Janne Stensrud. Hennes jobb er bidra til å identifisere kvalitetene hver enkelt av oss besitter, slik at vi kan finne nye muligheter og nye løsninger. I en tid da valgmulighetene er mange, er det viktig at folk får bistand til å ta riktige valg i livet med tanke på yrkesvalg, karriere og personlig utvikling.

Janne Stensrud holder til i Drammen, og har en variert bakgrunn. Hun har vært ansatt i Buskerud fylkeskommune i nærmere 15 år, hvor hun blant annet har jobbet som faglærer og rådgiver i videregående opplæring og rådgiver i Oppfølgingstjenesten. Hun er utdannet faglærer i formgivingsfag og har høyere utdanning innenfor pedagogikk med spesialpedagogikk, har videreutdanning i både Karriereveiledning, Oppfølging av ungdom og et mindre studium som går på Dataspillproblematikk. 
   – Etter hvert ønsket jeg meg mer fleksibilitet. Jeg ønsket meg muligheten til å arbeide innenfor flere ulike områder. Derfor etablerte jeg mitt eget foretak våren 2013, og i dag er jeg mest inne på feltet som har med veiledning og endringsarbeide, formidling av mennesker til aktivitet og arbeid, forteller Stensrud.

Hun har også gjennom tiden hun har vært selvstendig næringsdrivende hatt oppdrag for bedrifter som er tiltaksarrangører for Nav hvor hun for andre gang vært dypt involvert i prosjektet «Aktiv mot læreplass« som er et samarbeid mellom fagopplæringsseksjonen, Buskerud fylkeskommune og Nav Buskerud. Der har Stensrud jobbet med formidling, av ungdom til læreplass via læreplass. Dette er et fantastisk prosjekt som bør fortsette, sier hun. Gruppekurs i karriereveiledning, individuell veiledning og karriereveiledning er også aktuelt. Videre så har hun stor interesse og engasjement for innvandrerkvinner og deres kompetanse, og ønsker å sette disse kvinnene på kartet sitt. Jeg ønsker virkelig å jobbe med dem, med bakgrunn i deres tradisjoner og kultur, bygge videre på deres eksisterende kompetanse mot nye mål og løsninger. 
   – Stensrud ønsker også å ta sine erfaringer og sin ekspertise inn i bedriftsmarkedet.

 Det går blant annet på å bidra til en god balanse mellom arbeidsgiver og bedrifter i forbindelse med sykefraværsoppfølging. Da kan Stensrud fungere som en rådgiver for små og mellomstore bedrifter som trenger bistand i oppfølgingsarbeidet. 
  – Jeg kan tilby rådgivende og veiledende tjenester, og gjerne også kurs mot bedrifter. 

Alle mennesker har både ressurser og styrker, det gjelder bare å få dem frem 
  – og det skal vi gjøre sammen, understreker hun. 

For noen kan også vår tids mange distraksjoner være et forstyrrende element. Stensrud tilbyr egne kurs i dataspillproblematikk hos ungdom og holdningsskapende arbeid rundt dette. I verste fall kan dataspilling skape avhengighet. Derfor er det viktig å ta tak i eventuelle utfordringer så tidlig som mulig. Stensrud forteller at hun har et stort engasjement som er høyst nødvendig i arbeid med mennesker, og ser positivt for seg fremtiden i møte med mange flotte personer som befinner seg i ulike faser av livet. Ja, det er faktisk en gave, og tenk hva jeg lærer…
Les mer...

2015-01-20 10.30

sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv