141018NO-tratec141018NO-tratec-2141018NO-tratec-3

Offshorehjertet vårt banker for Farsund

Når du har en sterk tilknytning til lokalsamfunnet, ønsker du selvsagt å bidra til aktivitet og arbeidsplasser. Et prakteksempel på det er Tratec Farsund Offshore. I en by som har mistet mange industriarbeidsplasser, har Tratec Farsund Offshore på kort tid etablert seg som en betydelig offshoreaktør.

Daglig leder Are R. Abrahamsen og salgs- og økonomisjef Rune Abrahamsen etablerte firmaet i 2011. Da hadde begge jobbet utenbys i flere år, og duoen ønsket nå å skape en offshorerelatert virksomhet i Farsund. Siden oppstart har utviklingen vært bemerkelsesverdig. Etter kun få måneder hadde Tratec Farsund Offshore ti ansatte, og nå er Are og Rune på utkikk etter enda flere.
– I dag er vi 14 medarbeidere, men vi er nå på leting etter flere ingeniører med faglig bakgrunn. Vi bør være 20 ansatte om ikke alt for lenge. Vi ønsker å være med på å bidra til å skape aktivitet i Farsund, for her har man mistet mer enn tusen industriarbeidsplasser de siste 10 årene, sier Rune.

Are og Rune eier 49 prosent av Tratec Farsund Offshore, mens de gjenværende 51 prosentene tilhører Tratec-konsernet, som gikk inn på eiersiden kort tid etter etableringen. Tratec konsernet består av 8 selskaper på Sørlandet, med til sammen 280 medarbeidere og omsetter for over 400MNOK i 2013.
– Vår kjernekompetanse ligger i ledelse av små og mellomstore offshoreprosjekter. Vi har vår hovedfokus mot modifikasjonsmarkedet på faste plattformer offshore, og har sammen med de andre selskapene i Tratec konsernet høy kompetanse innen elektro, kontrollsystemer samt sikkerhets- og automasjonssystemer. Vi er også sterkt involvert i prosjekter innen det som kalles roterende utstyr, nærmere sagt kontrollsystemer innen turbiner og kompressorer, utdyper Rune.

Nylig ble en samarbeidsavtale med Dresser-Rand på Kongsberg inngått for sammen å kunne gjennomføre større prosjekter.

Hovedkundene kommer fra Stavanger, Bergen og Kongsberg. På sikt har Are og Rune som målsetting å få en fot innenfor blant de store oljeselskapene. Det utgjør et omfattende og spennende marked, hvor potensialet er stort de neste årene.
– Folk begynner å legge merke til oss. Vi er fleksible og løsningsorienterte overfor kundene, og det setter kundene pris på. Om tre år skal vi omsette for 60 millioner, med 50 mann i arbeid, sier Are og Rune.

Les mer...

2014-05-09 14.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv