Opplevelsen av Setesdal!

Midt i vakre Setesdal venter Sølvgarden Hotell & Feriesenter. Et lite eventyrslott, som tatt ut fra Asbjørnsen & Moe. Her holder ekteparet Trygve og Inger Rysstad i hevd rike kulturtradisjoner, med mat, musikk og ikke minst sølvsmedkunst.

Trygve er tredje generasjon sølvsmedmester og hotellsjef ved Sølvgarden Hotell & Feriesenter. Bestefaren hadde sølvverksted på eiendommen, og det var faren som i sin tid begynte med campingdelen, for at de skulle få flere bein å stå på.
  – Selv tok jeg svennebrevet som sølvsmed etter å ha gått i lære hos faren min, og overtok driften av sølvverkstedet og campingen i 1974. Etter hvert begynte vi også å bygge noen hytter, og siden har det bare ballet på seg.
 

I 2006 bestemte ekteparet seg for å bygge et hotell. Da det unike bygget stod ferdig tre år senere, var det mange som kalte det et eventyrslott.
  – Over 50 prosent av gjestene som er her midt på sommeren er nordmenn. Ellers kommer det også mange fra Tyskland, Sveits, Danmark, Nederland og Russland. Det kommer også mange bedrifter hit, og da skreddersyr vi pakker for dem, forteller Inger, som også er sølvsmed.
 

"Smaken av Setesdal" er en av pakkene, hvor man for eksempel får smake på lokal tradisjonsmat i kombinasjon med et program med lokale musikere eller et besøk med omvisning i sølvsmia. Dermed får gjestene både norsk mat og norsk dalkultur i ett.
  Kapasiteten til Sølvgarden Hotell & Feriesenter er på totalt 250 sengeplasser. Det fordeler seg på 28 hotellrom, herunder familie-, enkelt- og dobbeltrom. På toppen av det har de 10 apartmenthytter med plass til 2-6 personer, samt 12 små campinghytter og noen ferieleiligheter. Campingområdet har et 5-stjerners sanitæranlegg. Hotellet har også kurs- og grupperom, egen bar og en stor sal for lukkede arrangementer.
 

– Spesialitetene i restauranten er fisk, hjemmelaget lefse og spa, som er en type suppe. Det går også mye i rømmegrøt og de populære, hjemmelagede elgkarbonadene våre. Andre retter er Setedalssuppe med røkt sauekjøtt og ikke minst den hjemmelagede hamburgeren vår, som fikk terningkast seks i VG!
  Utenfor døren ligger Setesdal fantastiske natur, med flust av muligheter for utendørsaktiviteter, både sommerstid og vinterstid. Hotellet har dessuten sine egne attraksjoner.
  – Vi har landets største utstilling av bunadssølv, og en gavebutikk for både bygdefolket og hotellgjestene med vesker, smykker og klær. Her holder vi på gamle tradisjoner når det gjelder både sølv og mat. Kvalitet over hele linja er noe vi setter høyt, avslutter ekteparet Rysstad.

Les mer...

2015-01-22 12.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

  • Sølvgarden Hotell og Feriesenter
  • www.solvgarden.no
  • Telefon:
    37 93 61 30
  • Adresse:
    4748 Rysstad
hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv