152071-Ultimo

På stedet-service for motortuning

Ultimo AS tilbyr motortuning der du og bilen din er: Det betyr at du f.eks. kan kjøre til jobb, gjøre noe fornuftig mens datatuningen foregår – og oppleve kjøreglede på et helt annet vis når du drar hjem igjen.

Daglig leder Trond Ødegård har kombinert to interesser og kunnskapsfelt: data og biler. Ultimo AS har spesialisert seg på tuning av familiebiler, og nettopp der betyr sikkerhet mye, forklarer han. Å trimme en familiebil betyr ikke at du skal gjøre den om til rallyvogn, men at du skal kjenne at bilen er blitt hakket kvassere f.eks. når du skal kjøre forbi en trailer.

– Du skal kunne kjøre sikkert, selv med ungene i baksetet, skiboks på taket og bilen full av vekt. Men du skal også merke at bilen er blitt kraftigere, akselerasjonen raskere og responsen bedre – og at du har de kraftreservene som skal til for å kjøre raskt forbi, sier Ødegård. Det er ingen grunn til å ligge i venstre felt og vente på motgående trafikk!

Ultimo utfører tuning på de fleste modeller, bensin og diesel, fra år 2000 og utover. I dag finnes det flere metoder for å tune en motor, og hos Ultimo får hver enkelt kunde spørsmål om hva som ønskes. Men løsningen folk flest benytter seg av, er der Ultimo går inn og programmerer om elektronikken i bilen. Da har man tilgang til flest parametre, og det gjør at man kan foreta en mer nøyaktig tuning. 

– Dessuten kommer vi ut til kunden, og det er veldig populært. For å ta et eksempel: Du kjører til jobben på vanlig måte, vi gjør optimaliseringen mens du jobber, og ved dagens slutt kjører du hjem med din "nye" bil. Vi kaller det "på stedet-service".

Lengden på arbeidet varierer fra bil til bil, men pleier å være unnagjort på mellom én og tre timer. Arbeidet skal være fagmessig godt. For et selskap hvor mange av kundene kommer via bekjentskap og omdømme, er det viktig.

– Basen vår er i Drammen, men siden vi reiser ut til kundene, betjener vi innenfor Stor-Oslo, Ski, Drammen, Kongsberg og Tønsberg etter avtale. I tillegg har vi forhandlere rundt omkring i landet som opererer i sine lokale distrikter, forteller Ødegård.

Ultimo AS har stort sett privatkunder i tillegg til en del bedrifter. Et godt samarbeid med en del merkeverksteder gjør også at Ultimo kan supplere problemløsninger som ikke dekkes av fabrikantens diagnoseutstyr som f.eks. EGR og partikkelfilter problematikk.

– Den beste opplevelsen i denne jobben ser jeg når kunden smiler etter prøvekjøringen. Det er beviset for at vi har gjort en god jobb, smiler Trond Ødegård.

Les mer...

2015-04-07 13.45

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

Kontaktinformasjon

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv