Pionerer i varmepumpemarkedet

El Ringen AS har vært en av pionerene i det norske varmepumpemarkedet. Selv om det til å begynne med var skepsis til den nye teknologien her til lands, har tiden vist at varmepumpene har kommet for å bli. Bjørn Haugen i El Ringen AS og Klimaservice AS har montert så mye som 2500 varmepumper – og flere skal det bli!

– Varmepumper er en kostnadseffektiv, miljøvennlig og fremtidsrettet teknologi, understreker Haugen.
  Han hadde jobbet i en årrekke innen termografi da han bestemte seg for å gå inn i det gryende varmepumpemarkedet. I 1999 startet han selskapet som fikk navnet El Ringen. Siden den gang har bedriften blitt kjent for sin kompetanse og pålitelighet, i et marked som til dels har vært preget av mindre seriøse aktører.
 

– Det er mange aktører i bransjen som tapetserer bilene sine med logoene til alle de store varmepumpeleverandørene. Tester av varmepumper viser tydelig at de mest kjente fabrikatene (merkene) har svært små forskjeller når det gjelder ytelse. De fleste anerkjente pumper yter helt ned mot -30 grader. Av den grunn vil jeg heller kunne ett merke ordentlig, slik at når kunden ringer har jeg ekspertisen som kreves for å yte god og umiddelbar hjelp, sier Haugen.
  Han har spesialisert seg på Panasonic, og monterer både luft-til-luft og luft-til-vann, samt levert noen væske/vann-anlegg (energibrønn), men da benyttes merke Daiken.
 

– Samarbeidet med rørleggerfirmaet i Klimaservice Modum AS gjør at vi leverer komplette anlegg med hensyn vannbåren varme, og ikke minst i forhold til at det nå er fokus på utskifting av gamle oljefyringsanlegg. Oljefyring skal etter myndighetenes krav være faset ut innen 2020.
  Faglig kompetanse og tilgjengelighet overfor kundene har vært viktig hele veien. Det har skapt gode relasjoner. Faktisk har den gjennomgående gode servicen ført til at El Ringen AS knapt behøver bruke ressurser på markedsføring.
  Kundene kommer fra nedre Buskerud og nærliggende områder. Selv ønsker Haugen seg flere fruktbare samarbeid med entreprenører. Der ligger det et stort potensiale for alle parter som ønsker å drive seriøst.
 

– Særlig i starten var bransjen preget av en del cowboyvirksomhet i varmepumpemarkedet. Mange aktører dukket opp som paddehatter, men de forsvant omtrent like fort. Nå har vi fått en sertifiseringsordning som har hjulpet mye.
  I 2013 ble det innført en europeisk ordning for sertifisering av varmepumpemontører. Gjennom praktisk og teoretisk kursing, med påfølgende eksamen, kan seriøse bedrifter som utvikle og sertifisere sin kompetanse. Men, påpeker Haugen, det finnes fortsatt de som ønsker å fremstå som seriøse uten å ha dette i orden. Det er uheldig for bransjen som helhet.
 

Det er nemlig ingen tvil om at det krever kompetanse å sette opp varmepumper korrekt. Det er kompliserte systemer, som skal vare lenge. I dag er varmepumpene også mer effektive og brukervennlige enn noensinne. Haugen kan blant annet fortelle om en app for fjernstyring av pumpen, og som dermed bidrar til å kutte el-utgiftene ytterligere.
  Riktignok er det en investering å installere varmepumpe, men for de fleste vil det alltid lønne seg på lang sikt.

Les mer...

2015-01-22 10.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

  • El.Ringen AS / Klimaservice AS
  • www.elringen.no
  • Telefon:
    918 07 918
  • Adresse:
    Thorsbyveien
    3370 Vikersund
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv