156021 BP

Plastklammer som gjør rørarbeid til en lek

Augund Borge er både gründer og produktuvikler i firmaet Bo-Ma plast som holder til på Kongsberg. Interessen for plast startet med noe så enkelt som et dukkehode, forteller han.

– Som ung fikk jeg et dukkehode av moren min som jeg studerte og lurte på hvordan ble laget. I dag vet jeg det! Opp gjennom årene har jeg jobbet innen blant annet industri og rørfaget før jeg startet opp med plastproduksjon hjemme i garasjen i 1985.

Siden den gang har det ballet på seg. Etter oppstarten begynte Borge å utforske rørklammer til å feste kloakk- og avløpsrør med innomhus. Han hadde kontakt med en produsent av rør og rørdeler, og fikk etter hvert tegnet en prototype.

– Bo-Ma plast produserer i dag store mengder rørklammer, og vi har fire maskiner som går nesten kontinuerlig bare med dette. I tillegg gjør vi noe innen bygg og anlegg, men klammene har vært et utrolig produkt som har gått lenge, og som fortsatt går bra.

For noen år siden startet de også produksjon av såkalte selvlåsende klammer i samarbeid med Frank Mohn Piping AS i Bergen. Dette er egentlig en verdensnyhet, forklarer Borge, og legger til at disse klammene brukes til å feste hydraulikkrør. På kundelisten deres står navn som Nordisk Wavin i Danmark, som er den største røraktøren i Skandinavia. De distribuerer i Norge, Sverige og Finland, og er den største kunden på de vanlige klammene. Hydraulikk-klammene, derimot, produserer Borge for Frank Moen Piping AS hvor det meste går til Kina og Korea.

– I de senere årene har vi jobbet veldig tett med Snø Designstudio i Fredrikstad. Der gjør vi alt fra A til Å når det gjelder kundens ønsker innen produkter. Akkurat det siste året har det vært mye rørarbeid innenhus, og vi har også byttet en maskin som har tatt mye tid.

Det er mange ulike næringer kan ha nytte av Bo-Ma plast, og Borges fleksibilitet og kreativitet betyr at han raskt kan hive seg rundt i forhold til nye typer oppdrag. For tiden holder han på å utvikle en ny prototype for andre typer av rør.

– Fordelen med disse klammene er først og fremst at de forenkler monteringen. Man knipser enkelt rørene fast, og i tillegg får man en rekke festemuligheter med dem. Om det er flere kunder der ute som trenger noe i plast, er det bare å ringe og forhøre seg. Vi har mange mulige løsninger, blant annet for entreprenører. Vi får se hva tiden viser, avslutter Borge som alltid er ute etter å lage og finne opp nye ting!

Les mer...

2015-12-21 15.15

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv