142066NO - Gridheimhus

Realiser drømmen om et laftet hus eller hytte

I mange hundre år var lafteverk den mest vanlige måten å bygge trehus på i Norge. Selv skulle Terje Grindheim bare bygge seg en hytte i laftet tømmer i 2000. Men før han visste ordet av det ble han nedringt av folk som hadde sett det fine byggverket. Og slik ble Grindheimhus AS i Drammen til.

— Hvis noen ønsker seg et personlig hus eller ei hytte, så lager vi det. Alle hytter og hus blir designet etter kundenes behov og ønsker. Ingen er helt like, og vi er fleksible på det meste fra panel til listverk, forteller Grindheim.
  Han er utdannet ingeniør, og det hele startet med at han bygde ei laftet hytte i 2000. Underveis kom han i kontakt med en fabrikk i Estland som drev kun med laft. Når folk som hadde sett hytta etter hvert begynte å ringe – og det ble bare flere og flere henvendelser – begynte han å levere en hytte her og en hytte der.
  — Det utviklet seg mer og mer, så i 2006 etablerte jeg Grindheimhus AS. Det er kun jeg som er ansatt, for fabrikken i Estland har både montasjeavdeling, ingeniøravdeling og produksjonsavdeling. Jeg her i Norge har da ansvarsrett på alt fra prosjektering til utførelse, og fungerer som en totalentreprenør, forklarer han.
  Når byggesøknaden er komplett, jobber Grindheim med fabrikkens egen arkitekt. Deretter produseres hytta eller huset som blir levert med trailer rett ut til byggeplassen hvor grunnmur og alt av gravearbeid er klart. Fire montører følger med, og monterer ferdig huset.
  — Ett hus på 200 kvm er nøkkelferdig innen 5-6 uker. Fabrikken driver både med laft og selvmonterte hus. Alt av elektrikere, gravere, rørleggere og andre håndverkere engasjerer jeg her i Norge. Grindheimhus AS henvender seg til kunder som har spesifikke ønsker, for vi har ingen standarder. Alt bygges helt tilpasset kundenes ønsker, og hver enkelt kan bare skisse huset sitt eller komme med ett bilde, og så tar vi det derfra!
  I dag har Grindheimhus AS en rekke ulike lafteprofiler, og leverer både eneboliger og fritidshytter. Det geografiske nedslagsfeltet dekker det sentrale Østlandet.
  — Det har gått flott med driften, men nå bygger vi kun hus, faktisk, og ingen hytter lenger. Slik har det vært siden 2010, da var det plutselig ingen som ønsket hytter lenger. Ellers bygger jeg også tomannshus i rekke gjennom et annet selskap jeg driver, Grindheim Eiendom. Markedet svinger, men nå har det tatt seg opp igien. I årene som kommer, vil jeg satse enda mer på eneboliger og tomannsboliger.

Les mer...

2014-09-15 15.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv