Rett lift, til rett tid, til rett sted

Liftene går nærmest i skytteltrafikk inn og ut av Oslo Liftutleie AS. Selskapet har landets mest moderne og fleksible liftpark, og er markedsleder innenfor utleie av billifter og spesiallifter. Tempoet er høyt. Oslo Liftutleie AS er blitt kjent for å snu seg usedvanlig raskt, slik at kundene alltid får rett lift, til rett tid og rett sted.

– Effektivitet er viktig på alle jobber, og spesielt på små jobber. Da må ting gå fort og effektivt. Spesielt for håndverksbedrifter er personalkostnadene en stor utgiftspost, og da må logistikken være i orden. Hvis ikke ender man opp med dyr dødtid for de ansatte. Det samme gjelder byggeplasslogistikk, sier Raymond Andersen.

Han er én av to grunnleggere av Oslo Liftutleie AS, som han etablerte tilbake i 1993 sammen med Lars Ole Johansen, da under navnet Oslo Reklamemontasje. I begynnelsen drev de med oppsetting av reklameskilt, men begynte etterhvert også å leie ut maskiner.

– Vi leide først ut til en nabo, og han er faktisk fremdeles kunden vår. Siden den gang har selvsagt hans behov endret seg, og vi har også endret oss, slik at av betjener kundene best mulig. Vi har en god base med kunder som ikke er konjunkturavhengige, og har bevisst prøvd å sikte oss inn på kunder i ulike segmenter. Vår største kunde står bare for 2,4 prosent av omsetningen vår, vår nest største er halvparten av det igjen, og vår tredje største halvparten av det igjen, forteller Johansen.

En slik kundespredning gir selvsagt en enorm stabilitet og trygghet til selskapet. Solskjerming har vært en stor kundegruppe hele veien, det samme har skilt- og reklamebransjen. Men først og fremst har Andersen og hans kolleger et bredt spekter av kunder, slik at etterspørselen er sikret uavhengig av fluktuasjoner i enkeltmarkeder.

Det har gitt Oslo Liftutleie AS muligheten til å investere i en liftpark som sørger for at de til enhver tid har det aller meste tilgjengelig – og det også på kort varsel. Effektivitet er viktig både for Oslo Liftutleie AS og for deres kunder.

– Vi hadde nylig en kunde som spurte om vi kunne gjøre om kurven på en av billiftene, for det hadde de behov for i sin jobb. Dagen etterpå hadde vi montert opp det. Det er artig, sier daglig leder Lisa Hamnvik.

Dermed har firmaet også fulgt utviklingen i markedet på en god måte. I dag kommer bestillingene stadig nærmere leveringstiden. Det forutsetter en velsmurt organisasjon som har full kontroll, og en maskinpark som er velutstyrt i henhold til kundenes behov.

– Vi har kunder som er vant til at vi leverer fort, og som derfor ikke en gang ringer dagen før de skal ha liften, men samme dag som de skal ha den. Vi har en egen logistikkavdelingen som styrer det. Responstiden er kjempegod. Men vi foretrekker selvsagt å få bestillingen i god tid, sier Hamnvik.

Hun er tydelig på at det ofte lønner seg å leie fremfor å eie. I Oslo Liftutleie opplever de at kunder som tidligere har eid eget utstyr, ofte får det enklere ved å leie isteden. Da slipper man å bruke energi på liften, som også krever betydelig ettersyn, og kan legge fullt trykk på hovedgeskjeften sin. Dermed får man fokus på det man selv er best på.

Bruk av en velfungerende og riktig lift er også viktig for sikkerheten. I Oslo Liftutleie AS gjennomfører de kontroller og prøvekjøringer, slik at de vet at alt utstyret er i god stand før det sendes ut til kundene.

– Vi tilbyr kunden en trygg adkomst på stedet han skal jobbe, en trygg arbeidsplass, nesten uansett hvor det måtte være. Det har til og med vært mange representanter fra Arbeidstilsynet på kurs hos oss for å lære om lifter. Hva som virker og ikke virker, hva som er farlig og ufarlig, forteller Andersen.

Han mener en løsning med lifter ofte kan være vel så smart som stillas på fasadearbeid. Et stillas opptar plass foran fasaden i dagevis, mens en lift kan kjøres unna på tre minutter ved behov. Og når jobben er gjort, er det umiddelbart klart for nestemann som skal arbeide på fasaden.

– Vi gløder for dette, vi lever for det. Det er en jobb, men det er også et livsverk som er bygd opp her. Vi er dyktigst på leveranse. Vi kommer med rett vare, til rett tid og rett sted. Og da møter vi en blid og hyggelig kunde, en som ringer tilbake senere, avslutter Andersen.

Les mer...

2014-11-27 10.00

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv