Rørleggeren i øvre Setesdal

Ekteparet Magnhild og Torgeir Bjørnarå sørger for minst mulig rør for befolkningen i øvre Setesdal. Etter mer enn 35 års drift av rørleggerfirmaet T. Bjørnarå AS i Bykle, har de med sine ansatte bygd opp en sunn bedrift, bygget på kompetanse, erfaring og kvalitet. Selskapet så først dagens lys i juli 1978. Siden den gang har det vært stor utvikling både i Setesdal og i firmaet.

– Bykle er et lite sted med få innbyggere. Det var mye å gjøre da vi først flytta tilbake hit, og med årene har det stadig blitt mer, med både kommunale bygg og hytter. I dag har vi mye oppdrag innen både nybygg,  renovering og modernisering, forteller Torgeir, som selv er rørleggermester, og gikk læretiden sin i Kristiansand.
  T. Bjørnarå AS har i dag lørdagsåpen butikk og utstillingslokaler på Hovden, samt kontor og lager på Bjørnarå. Kundene er både fastboende og «hyttebyklere» samt kommunale aktører. Det geografiske nedslagsfeltet strekker seg over hele øvre Setesdal og over til deler av vestlige Telemark.
 

– I tillegg er sønnen vår Bjørgulv rørleggermester og utdannet fra teknisk fagskole. Han bor i Valle kommune, og derfor har vi også faste folk som jobber i Valle. Bjørgulv har det daglige ansvaret for lærlingene våre, sammen med Opplæringskontoret i Agder. De har et bra opplegg, og vi har et godt samarbeid med dem, legger Magnhild til.
  Hun er ansvarlig for den administrative og merkantile delen av firmaet.
  I februar 2004 ble privatbedriften omgjort til et AS. I 2012 ble de medlemmer av rørleggerkjeden Varme & Bad. Per i dag består staben av seks fulltidsansatte, hvorav fem er rørleggere. To av disse jobber fast og drifter avdelingen på Hovden, hvor Pål K. Berntzen er daglig leder.
 

– Vi påtar oss alt som har med rør å gjøre, så enkelt og greit kan det sies. Det er blant annet mange installasjonsjobber på hytter. I tillegg fører all hytteturismen til mye renoveringsjobber også, som for eksempel oppussing av bad. Vi selger også varmepumper med luft-vann og vann-vann.  Ellers går det mye i eneboliger, samt vedlikehold og servicearbeid for kommunene.
  Pål K. Berntzen har, med noen års avbrekk, vært ansatt i T. Bjørnarå AS siden 1991. Han kan fortelle om tøffe forhold i kalde vintersesonger, når kundene ringer til alle døgnets tider. Likevel er det alltid kundenes behov som kommer først.
 

– Resultatet skal se bra ut og kunden skal være fornøyd. Det er vi veldig opptatt av. Som rørleggerbedrift er vi for små til å kunne binde oss opp til veldig store bygg, men vi har større prosjekter innimellom. Blant annet har vi faste serviceavtaler med flere aktører, som Hovden Badeland,  Hovden Skigymnas og Hovden Skisenter.
  Både Torgeir, Magnhild og Pål samstemmer i at det viktigste er å levere topp kvalitet og topp service. Og er det hast, så kaster man det man har hendene og drar ut på oppdrag. Responsen fra kundene er god – og det er selvsagt ingen dårlig attest at T. Bjørnarå AS har holdt det gående i 30-40 år.
 

– Fremtiden for rørleggeryrket ser bra ut. Det er pågang fra ungdomsskoleelever om å få lærlingeplass her. Det er mange muligheter for en som er utdannet rørlegger, og man kan gjøre mye forskjellig. Interessen rundt faget er økende igjen, og det er bra, sier Magnhild.
  – På produktsiden kan vi skaffe alt kundene ønsker. Det er derfor vi er her. Vi skal tilfredsstille kundenes ønsker og behov. Det er det alt koker ned til, for uten kundene våre hadde vi ikke kommet langt. Vi vil derfor takke kundene for at de bruker oss, og for at de har tiltro til firmaet vårt. De vet hvor de kan ringe når behovet melder seg.

Les mer...

2015-01-22 12.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Kontaktinformasjon

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv