Rundballens beste venn

Hvordan sikrer du rundballer på best mulig måte? Hvordan unngår du at de faller av tilhengeren? Det var problemstillinger som satte i gang tankeprosessen hos Henning Trevland. Resultatet ble oppfinnelsen av TMstroppen, som sikrer rundballene både i kjøreretningen og sideveis – med én og samme stropp.

Det hele begynte i Kodal i Vestfold, på gården til Hans Arne Trevland, faren til Henning. Produksjonen av store mengder rundballer var det ingenting å si på. Transporteringen var en annen sak.
  – Vi kjørte rundt med to baller i høyden på hengeren, og surret fast rundballene med vanlige surrestropper. Jeg syntes ikke dette var godt nok, og følte at det ikke var trygt når lasten stadig beveget seg. I 2010 begynte jeg å forske på muligheten for å lage en ny løsning. Etter hvert fikk vi utviklet en prototype av TMstroppen ved hjelp av et firma i Mysen, forteller Henning.
  – Det vi fant ut etter å ha testet prototypen, var at det ikke fungerte å ha stroppene sydd i ett kryss. Dette førte nemlig til at sømmene røk, så vi konstruerte derfor en trekant i metall som gjør at stroppene ligger på en måte som gjør at sømmene ikke ryker, samtidig som at rundballene ligger trygt fastspent, legger Hans Arne til.

Etter en omfattende startfase, hvor de blant annet fikk hjelp fra Innovasjon Norge, fant de et firma i Kina som kunne produsere stroppen. I første omgang produserte de 1500 stropper med lansering på Seljordmarten på høsten 2013. TMstroppen ble også designregistrert i Nipo i Genève, og gjelder for 64 land. Produktet distribueres av Trevland Maskin AS, som ble startet i 2013.
  – Siden har det egentlig bare rullet videre. Etter å ha deltatt på en stor landbruksmesse i Hannover for ett år siden, fikk vi kontakt med Grene i Danmark. De er grossist av mange forskjellige landbruksartikler, og de sa ja til å ta inn TMstroppen i sitt sortiment.

Trevland-duoen har etter hvert utvidet sortimentet med tilbehør til stroppene i form av jekker, festeanordninger for disse, samt andre stropper som passer inn i konseptet. Kundegruppen er primært bønder, men TMstroppen er også populær blant hestefolk og lastebileiere.
  – Fremover ønsker vi å nå ut til nye markeder, og vi bør nok oppsøke flere land som er mer like Norge, som Sveits og Østerrike. Grene samarbeider også med en tysk produsent som heter Kramp, og vi er så smått på vei inn der også. Men ting tar tid. I løpet av de kommende to årene håper vi å være på god vei både inn i resten av Skandinavia og i Europa.

Les mer...

2015-01-22 15.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

Arkiv