162067 SS1162067 SS2

Salmen om den glade syklist i Sandnes

Hos Sandnes Sykkelfabrikk AS produserer de ikke bare sine egne tohjulinger, her promoteres også sykkelglede, fysisk aktivitet og en grønn livsstil. Enten du foretrekker manuell eller elektrisk sykkel, får du god hjelp av fagfolk og entusiaster som vet - og elsker - det de snakker om.

Sandes Sykkelfabrikk AS startet sin drift i de tidligere lokalene til Øglænd DBS på Kvål, hvor DBS i sin storhetstid produserte 110 000 sykler. I 2014 flyttet de inn i nye lokaler, og daglig leder Ken Meland forteller om hvordan de måtte snu opp-ned på den opprinnelige driftsmodellen på grunn av ivrige kunder.


– I utgangspunktet skulle vi være en liten avdeling som drev med salg av sykler på nett. Men etter hvert fant folk ikke bare frem til nettadressen vår, men også den fysiske adressen. Slik er det når man har et spennende produkt, sier han.


Og videre eskalerte det. Firmaet måtte gå til anskaffelse av kasseapparat, bankterminal og derfra var veien kort til å ta inn reservedeler. Til slutt innså de at de begynte å likne veldig mye på en vanlig sykkelbutikk. Utfordringen var å skulle nå ut til fysiske kunder med beliggenhet i et industriområde. Avgjørelsen om å flytte ble tatt, og i 2014 kunne Sandnes Sykkelfabrikk AS flytte inn i sitt nye hjem. De holder nå hus rett ved en av de mest trafikkerte veiene mellom Stavanger og Sandnes, og også en av hovedfartsårene for syklister på tur til og fra jobb i Stavanger.


– Vårt eget merke NOR Bicycles er vi veldig stolte av. Det befinner seg i det såkalte high end-segmentet, og passer for de som er litt over snittet interessert i sykkel. I tillegg har vi alt fra barnesykler til tohjulinger med kurv og el-sykler. Nå får man el-sykler med ni mils rekkevidde, og det er veldig langt. For folk som har helseproblemer eller sliter med å sette i gang med å trene, er el-sykkelen kjempefin. Ellers har vi alt man trenger for å komme seg fra A til Å på sykkel, og for å ha en kjekk opplevelse.


En solid faghandel

Melan er opptatt av at Sandnes Sykkelfabrikk AS er og skal være en faghandel. Staben bruker mye tid med kundene, og sørger for at alle får det produktet de egentlig er ute etter. 


– Vi ønsker å være en del av den bransjen hvor kundene blir ivaretatt og får faghjelp, uten at de trenger å betale mer. Og nettopp det er viktig for oss, at vi er konkurransedyktige. Det er hard konkurranse, men vi matcher uten problem de fleste store kjedene som sier at de er billigst.


Spredt utover 600 kvadratmeter store lokaler tilbyr de besøkende en flott og lys sykkelbutikk. Det 400 kvadratmeter store verksted- og lagerarealet kommer i tillegg. Her reparerer de et stort antall sykler hvert år, og absolutt alle kunder er velkomne, også med sykler som ikke er kjøpt i butikken.


– Nettbutikken åpnet vi i september for halvannet år siden. Vi prøver å være veldig allsidige med hva vi tilbyr, for vi ønsker å ha en fristende nettbutikk med et stort produktutvalg. Alle ordre over 1500 kroner sendes fraktfritt, og bestillingene sendes ut samme dag så sant de kommer inn før klokka 14. Sykler sender vi med posten for 500 kroner. De kommer ferdig montert, og leveres i en spesial-transportbag. Der har vi et konsept som heter “Zip and Ride”, og det betyr at sykkelen er klar til å brukes med en gang. 


Med dyktige ansatte som bygger sykler fra bunnen av, er det den samme personen som har bygd sykkelen som også tester den nøye før salg. Kundeservice er topp prioritet hos Sandnes Sykkelfabrikk AS. Kunder som bor i nærheten og ønsker det, kan bestille varer på nett og selv hente i den fysiske butikken. Butikken holder åpent til klokka 19 hver dag, og det er alltid ekspertfolk til stede gjennom hele åpningstiden. Responsen de får er kjempegod, og listen av fornøyde kunder er lang.


– Om tre-fire år håper vi å ha 5-10 forhandlere som selger NOR Bicycles, for vi ønsker å gjøre et norsk sykkelmerke mer tilgjengelig i Norge. Innen den tid håper vi også at nettbutikken har økt i omsetning, og at vi er akkurat like serviceinnstilte i den fysiske butikken vår som vi er nå.


– Vi er mest opptatte av å få folk ut på sykkel, og uten at det skal koste skjorta. Ønsket vårt er at folk skal oppdage sykkelen som et alternativ til bilen, og som transportmiddel til og fra jobb. Sykkelbransjen er en grønn næring, for vi selger et produkt som fremmer helse og livsglede. Man kommer seg ut i naturen og får frisk luft. Det er en veldig sunn hobby! Det viktigste er å innse at man ikke trenger en sykkel til 50 000 kroner for å begynne, det viktigste er å begynne. Kom deg til en faghandel og få riktig hjelp, det er mitt tips. 

Les mer...

2016-06-15 12.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv